ÇAĞDAŞ HEKİMLER YENİDEN ADAY | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇAĞDAŞ HEKİMLER YENİDEN ADAY


 

Genel kurul süreci yaklaşırken Çağdaş Hekim Grubu ile yeniden aday olduklarını duyuran Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Odayı hep beraber yönetebilmek için listemizi desteklemenizi talep ediyoruz” dedi.

GİZEM EKİCİ

Mersin Tabip Odası’nın Genel Kurulu yaklaşırken, aday olan Çağdaş Hekim Grubu; bir basın açıklaması ile geçmiş iki yılın değerlendirmesini yaptı ve genel kurulda yeniden destek istedi.

18-19 Temmuz’da yapılacak genel kurul öncesi 2018’de yapılan genel kurula değinen Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “2018 yılının Nisan ayında 860 hekimin katıldığı bir genel kurul sürecinde 645 meslektaşımızın oyu ile göreve başlayan yönetim, denetleme ve onur kurulları ve merkez delegeleri olarak geçirdiğimiz iki yılı aşkın çalışma döneminde neler yaptık, nelerle karşılaştık? Bu durumun bir muhasebesinin gerekli olduğuna inanıyoruz” dedi.

2 YILDA NELER YAPILDI?

Antmen yaptıklarını şu şekilde anlattı; “Yeni yönetim olarak nöbeti devraldığımız arkadaşlarımızın zamansızlık nedeniyle tamamlayamadığı işleri bitirirken hem meslektaşlarımızın özlük, demokratik, ekonomik haklarını elde edilmesi hem halkımızın eşit, ücretsiz, nitelikli bir sağlık hizmetine ulaşabilmesi için iki yılı aşkın bir süre mücadele ettik.

Bu süreçte bizleri üzen ve yoran gelişmelerin yanı sıra sevindiren gelişmeler oldu; örneğin, 2010 yılında arsası alınmış, 2017 yılında temeli atılmış MESAP (Mersin Tabip Odası, Mersin Eczacı Odası ve Mersin Veteriner Hekimler Odası'ndan oluşan Mersin Sağlık Platformu) binamıza taşınmak bizim yönetimimizde gerçekleşti. Bütün hekimler mutlu oldu; ancak gerek inşaat sektöründe yaşanan kriz gerek dövizin önlenemeyen yükselişi nedeniyle inşaatımızın süresi çok uzadı. Gelirimizin önemli bir kısmını inşaatımızı tamamlamak için kullandık. Bu durum bizi ekonomik olarak zorladı. Bu süreçte meslektaşlarımızın yaptığı bağışlarla içinden çıkılamaz bir hal alan mali durumumuz idare edilebilir oldu. Yeri gelmişken katkı sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

2020 yılının hemen başından itibaren ülkemizi de etkileyen Covid19 Pandemisi hepimizi çok yordu ve bu süre içerisinde ne yazık ki Silifke'de aile hekimi olarak çalışan üyemiz Dr. Erdinç Şahin'in de içinde olduğu 23 meslektaşımızı kaybettik.

Pandemi nedeniyle odamızın daha çok sokağı ve iş yerlerini hedefleyen kimi etkinlikleri aksadı bunun sonucunda meslektaşlarımızla daha sıkı ilişkiler geliştiremedik; ama aynı pandeminin bizim yıllarca savunduğumuz kamusal, koruyucu sağlık hizmetlerinin ne kadar önemli ve doğru olduğunu da bir kez daha kanıtladığını gördük.

Bu dönemde de hükümetin TTB'ye ve odalarımıza saldırısı durmadı. TTB'yi susturmak, sindirmek ve halktan yana, hekimlerden yana yönetim anlayışını yok ederek, sağlık bakanlığının yanlış politikalarının destekçisi haline getirmeye çalışan hükümet bunu başaramayınca çeşitli bahaneler ileri sürerek TTB yasasını değiştirerek bizi zayıf düşürmek için yeni bir saldırı süreci de başlattı. TTB yanı sıra TMMOB ve Barolar da bu saldırının hedefinde idi. Böylece adı geçen kurumlarla TTB'nin ortak mücadelesinin önemi bir kez daha açığa çıktı.”

“DOĞRUDAN DEMOKRASİNİN HAKİM OLDUĞU BİR YÖNETİM”

Mersin Çağdaş Hekimler Grubu olarak yine seçime katıldıklarını söyleyen Antmen, “Bugüne değin yapmaya çalıştığımız şeylerin üzerine daha iyilerini ekleyerek daha çağdaş, daha demokratik, daha laik bir ülke ve ekonomik, demokratik, özlük haklarımıza sahip çıkan bir TTB anlayışını hakim kılmak, bunun mücadelesini vermek, bunu sizlerle birlikte başarabilmek için yeniden adayız. Yeni aday listemizle karşınızdayız ve sizden sadece destek değil katkı da bekliyoruz. Bizim yönetim anlayışımız, birilerinin çalıştığı, birilerinin yalnızca destek verdiği bir anlayış değildir, tam tersine odamızı hep birlikte yönetebildiğimiz, doğrudan demokrasinin hakim olduğu bir yönetim anlayışıdır. Önümüzdeki iki yılı bu anlayışla birlikte yönetebilmek için tüm meslektaşlarımızı 18-19 Temmuz 2020 tarihinde yeni binamızda yapacağımız genel kurulumuza davet ediyor, Çağdaş Hekim listemizi desteklemenizi talep ediyoruz” çağrısında bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA