ÇOCUKLAR ÇIĞLIK ATMAYI ÖĞRENİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUKLAR ÇIĞLIK ATMAYI ÖĞRENİYOR


 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin 4-7 yaş grubuna yönelik başlattığı ‘Mahremiyet Eğitimi’ ile çocuklar, cinsel istismara karşı bilgilendirilerek, olası bir tehlike anında çığlık atmaları öğretiliyor.

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Yenişehir İlçesi Polisevi karşısındaki Etkinlik Merkezi’nde her hafta bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor. Kadın ve çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklerden birisi olan “Mahremiyet Eğitimi”, her Salı ve Perşembe günü saat 14.00’te, 4-7 yaş grubundaki çocuklarda cinsel istismara karşı erken yaşta bilinç oluşturmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

EĞİTİM 40 DAKİKA SÜRÜYOR

Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel istismarın önüne geçmek amacıyla yürütülen yoğun çabaya destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Mahremiyet Eğitimi” ile çocuklar üzerinde farkındalık oluşturuyor. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Psikolog Buket Çankaya koordinesinde 4-7 yaş grubu çocuklara yönelik yürütülen eğitim yaklaşık 40 dakika sürüyor. “Çocuk susar, sen susma” söylemi, “Mahremiyet Eğitimi” ile “Sen de susma, çocuklar da susmasın” söylemine dönüşüyor.

“BİZ ÇOCUĞA ÇIĞLIK ATTIRIYORUZ”

Psikolog Buket Çankaya, “Mahremiyet Eğitimi”nde çocuklarda vücudu tanıma, iyi dokunuş ve kötü dokunuş ile duygular üzerine bir seans uyguladıklarını dile getirdi. Çankaya, “Çocuk herhangi bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığında bir şekilde güvendiği birilerine bunu söyleyebilmeli. Bu sadece anne-baba olamayabiliyor. Bazen öğretmen olabiliyor. Çocuğun aklına mesela bir polisi aramak gelmiyor. En kötüsü de 4 yaşındaki çocuk polisi aramayı veya bağırmayı bilmiyor. Çığlık atmayı bilmiyor. Biz toplumda hep ‘Aman çocuğum sus, sen çok bağırma’ şeklinde bir eğitim veriyoruz. Bu şekilde eğitimler verildiği için biz de burada çocuğa çığlık attırıyoruz. Yani yapabileceği kadar çok bağırması gerektiği konusunda antrenmanlar yapıyoruz” dedi.

“ÇOCUKLAR BEDEN SÖZ HAKKI BİLİNCİNİ DE GELİŞTİRMİŞ OLUYOR”

Çocuğa yönelik cinsel istismar haberlerinin ailelerde de ciddi kaygılar oluşturduğunu söyleyen Çankaya, en başta çocukta bir bilinç oluşturmayı amaçladıklarını vurguladı. Çankaya, “Mahremiyet Eğitimi sayesinde çocuklar beden söz hakkı bilincini geliştirmiş oluyor. Aynı zamanda sınırları öğreniyorlar. Bu sınırlar içerisinde nasıl davranmaları gerektiğini, kendilerinin ve başkalarının bedenlerini tanıyorlar” diye konuştu.

BİR UZMANIN ANLATMASI ONLAR İÇİN DAHA İYİ”

 Nezahat Şahin de torununu “Mahremiyet Eğitimi”ne getirenlerden birisi oldu. Büyükşehir’in kadınlara ve çocuklara yönelik düzenlediği eğitim ve etkinliklerin toplumu daha iyi noktalara getireceğini söyleyen Şahin, “Çünkü bütün çocukların bunu bilmesi gerekiyor. Biz ne kadar anlatsak da aile olduğumuz için bir yerde anlamıyorlar. Oyun gibi görüyorlar. Ama böyle bir etkinlik duyunca hemen geldik. Bir uzmanın anlatması onlar için daha iyi. Bağırdığı zaman biz ‘Susun’ dediğimizde, bu çocuk her halükarda sıkıştığı zaman susar. Ama biz onu bağırmaya alıştırdığımızda, bir yerde kendini savunamadığı zaman muhakkak çığlık atar” ifadelerine yer verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA