MEB UYGULAMADI, İHMAL CAN ALDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEB UYGULAMADI, İHMAL CAN ALDI!


 

MEB’e defalarca uyarı yapılmasına rağmen okullara kurulan dezenfektan üretim yerlerinde yeterince iş güvenliği sağlanmadığını vurgulayan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Acımızı yaşarken yoldaşımızın hukukunu da korumak boynumuzun borcudur” diyerek, artık önlem alınmasını istedi.

AYŞENUR ÖNAL

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde yapılan dezenfektan üretimi sırasında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren öğretmen Ramazan Şahin’in, ihmal kurbanı olduğu iddia edildi. Pandemi süreci başladığından itibaren Türkiye geneli yapılan dezenfektan üretiminin uzmanlar tarafından ve iş güvenliği sağlanarak yapılması gerektiğini defalarca dile getirdiklerini söyleyen Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, yaralanan Hasan Satırlı ve yaşamını yitiren Ramazan Şahin’in ihmal kurbanı olduklarını söyledi.

MEB DEFALARCA UYARILDI!

Eğitim-Sen olarak defalarca konu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’nı (MEB) uyardıklarını vurgulayan Sümbül, “Eğer ki uyarılarımız dikkate alınsaydı, Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde bu acı olayı yaşamazdık” dedi. Mersin’de 2 endüstri meslek lisesinde öğretmenler tarafından dezenfektan üretimi yapıldığın kaydeden Sümbül, “Mersin’de 2 endüstri meslek lisesinde yapılıyordu. Öğrencileri üretime hazırlaması yönüyle başarılı bir çalışma olarak kabul edilebilirdi. Ama gerçekten arkadaşlarımızın can ve iş güvenliği önemli. Profesyonel bir ortam gerekiyordu” diye konuştu.

“YOLDAŞIMIZIN HUKUKUNU DA KORUMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Düşük ücret alan, ek derse ve döner sermayeye ihtiyacı olan öğretmenlerin üzerine kara dayalı ve sadece süreci kotaran işler yüklenmesinin doğru olmadığını belirten Sümbül, “Zorlu bir süreçti. Bu yaşanılanlar bir arkadaşımızı kaybetmemize neden oldu. Umarım bu patlama önümüzdeki dönem Türkiye’de ki endüstri meslek liselerinin hem oradaki çalışan öğretmen ve öğrencilerin can ve iş güvenliği açısından, hem de oradaki şartlar açısından bir daha elden geçirilir. Güvenlik basamağının yükseltilerek arkadaşlarımızın yeteri kadar korunmasını istiyoruz” dedi. Acılarının tarifi olmadığını söyleyen Sümbül, “Bu acı tablonun nedeni gerekli önlemleri almayan, okulları ticarileştiren, eğitimcileri açlığa mahkum eden maaşlarla çalıştıran, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda bırakan eğitim politikası ve bu politikaları uygulayanlardır. Acımızı yaşarken yoldaşımızın hukukunu da korumak boynumuzun borcudur” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA