CHP’NİN DE AKP’NİN DE GÖZÜ KARADUVAR’DA! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’NİN DE AKP’NİN DE GÖZÜ KARADUVAR’DA!


 

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi yönetimi Karaduvar’a yatırımda adeta bir biri ile yarışıyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in doğusunda yer alan küçük, şirin balıkçı köyü olarak da bilinen ancak kirli sanayi yatırımları ile çevrelenmiş kent siyasetinde önemli bir yere sahip olan Karaduvar Mahallesi adeta paylaşılamıyor. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi yönetimi ile AKP’li Akdeniz Belediyesi yönetimi Karaduvar’a yatırımda adeta bir biri ile yarışıyor!

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi bölgedeki oylarını güçlendirmek ve kemik bir kitleye sahip olmak isterken, AKP’li Akdeniz Belediyesi yönetimi bu bölgede ki yatırımları ile hem Karaduvarlıları hem onların etkisi ile kenti kazanmak istiyor.

KARADUVAR’IN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı toplantısının ilk oturumunda gündeme gelen Karaduvar ile ilgili bir madde iki belediye arasındaki çekişmeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Büyükşehir Belediyesi, meclise; Karaduvar’da, D-400  karayolu üzerindeki Dumlupınar Caddesi ile balık satış işletmelerinin bulunduğu İsa Öner Bulvarı ile sahil hattını kapsayan bölgede sokak iyileştirme, bina cephelerinde değişiklik ve yenilemeyle özel aydınlatma ve çevre tanzimi çalışmaları yapmak ile ilgili bir proje getirdi.

GÜLTAK: “BİRLİKTE YAPALIM”

Proje ile söz konusu alanda kamusal alan ve özel mülkiyetlerde yapılacak çalışmalar için yetki isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talebine, AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’tan “Ortak yapalım” talebi geldi.

Başkan Gültak, Karaduvar’ın, Türkiye’nin önemli balıkçı köylerinden biri olduğunu vurgulayarak, geçen sene yaptıkları festival ve etkinliklerle tüm Karaduvar’ı Türkiye’ye duyurmuş olduklarını anımsattı.

“Geldiğimiz günden bu yana Karaduvar sahillerinde güzel çalışmalarımız var, bunu vatandaşlarımız da görüyor” diyen Başkan Gültak, “Onlar adına bu çalışmaları gündeme aldığınız için teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanlığı Karaduvar’daki limanı büyütüyor aynı zamanda, daha büyük bir liman olacak ve kapasitesi artacak. Aynı zamanda limanın diğer tarafındaki Milli Emlak’a ait araziyi de kiralıyoruz, oraya da park yapıyoruz.

İsterim ki benim bölgede olan, sizlerle daha önce de görüşmüştük bu konuyu benim de seçim projelerim içinde olan ki aynı projeyi ben de vaat ettim Karaduvarlılara, bu yatırım Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi’nin ortak projesi olarak geçsin. Projeyi ve açılışı beraber yapalım. Her türlü şeyini beraber yaparsak, her halde ortaya çok güzel bir proje çıkacaktır” dedi.

Başkan Seçer de, bu hamleye, “Tabiî ki bizim için her hangi bir sakınca doğurmaz. Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edeceğiz. Orada gerekli düzenleme yapılacağı zaman bu konu gündeme gelsin. Komisyon eve diyor ise beraber bir ortak çalışma yürütebiliriz” yanıtı verdi.

Teklif, Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA