MERSİN’İN SORUNU PLANSIZLIK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’İN SORUNU PLANSIZLIK!


 

Mersin’in en büyük sorununun plansızlık olduğunun altını çizen DEVA Partisi’nin Mersinli Genel Başkanı Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Hükümetin Mersin için bir gelecek planlaması yok. Mersin’in tam olarak ne şehri olduğuyla ilgili hükümetin aklında bir fikir yok. Mersin, tarım, sanayi ya da turizm şehri mi? Buna göre artık bir karar verilip şehrin geleceği ona göre planlanmalı” dedi.

GİZEM EKİCİ

Eşi Banu Babaoğlan ile birlikte Mersin’de basın mensuplarıyla bir araya gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mersin’de il teşkilatı için görüşmelerinde devam ettiğini ifade eden Babaoğlan, “İl Teşkilatı için Mersin ile ilgili süreç bitmiş değil. Komisyon şeklinde aday olmak isteyen isimlerle görüşüyoruz. Her bir il için 3 aday belirliyoruz. Genel Merkez kimin il başkanı olacağına istişare sonucu karar veriyor. DEVA Partisi’nden kararları tek bir isim almıyor. DEVA Partisi olarak Türkiye siyasi tarihinden uzun yıllar kalıcı olmak için yola çıktık. Mersin il başkanının kimin olacağını inanın ben de bilmiyorum. Zaten bunu bilmemem de gerekir. Doğru olan da bu. Biz lider değil, kadro hareketiyiz. İl Başkanının kimin olacağına benim değil Mersinlilerin karar vermesi lazım. Bu görüşmeleri bu yüzden yapıyoruz. Her kesimden insanın görüşünü alıyoruz. Olabildiğince her kesimin üzerinde mutabık olduğu bir ismi belirlemeye çalışıyoruz. Ağustos ayı içerisinde Mersin il başkanımızı da atamış olacağız” diye konuştu.

“İKTİDARIN MERSİN İÇİN BİR GELECEK PLANLAMASI YOK”

Mersinli olduğunu ve Mersin’i çok iyi bildiğini ve sorunlarına da hakim olduğunu vurgulayan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Rıza Babaoğlan, “Mersin’i çok iyi biliyorum. 2004 yılında bu kentte yaşadım. Geniş ailem hep Mersin’de dolayısıyla Mersin ile güçlü bir bağım var. Mersin ile ilgili en önemli problem Mersin’e gelmek. Mersin’e İstanbul’dan gelmek çok zaman alan bir süreç. İşte bu konuda Çukurova Havalimanı’nın önemi ortaya çıkıyor ama maalesef temeli 2013 yılında atılmasına rağmen halen bitirilmiş değil. İşte altyapısı bitti, üst yapı çalışmaları başladı diye diye yıllardır Mersinliler avutuluyor. Nüfusu 2 milyona yakın olup da havalimanına sahip olmayan tek kent Mersin’dir. Karadeniz’in birbirine 50 km yakın illerin her birinde havalimanı varken ülkenin ekonomi açısından dinamo kentlerinden olan Mersin’de bir havalimanı yok. Yine yıllardır yaz aylarında süren bir Çeşmeli-Taşucu otoban çilesi var. Yazları tıklım tıklım olan kış aylarında boş olan bu yol hem Mersinliler için hem de Mersin’e günübirlik gelen tatilciler için çileye dönmüş durumda. Ve burayla ilgili ‘Ha bugün ha yarın ihaleye çıkıldı’ denilerek yine Mersinliler uyutuluyor. Yine Mersin’de ciddi bir betonlaşma var. Yapılan yatırımlar geleceği önceleyen değil, günü kurtarmaya dönük yatırımlar. Hükümetin Mersin için bir gelecek planlaması yok. Mersin’in tam olarak ne şehri olduğuyla ilgili hükümetin aklında bir fikir yok. Mersin, tarım, sanayi ya da turizm şehri mi? Buna göre artık bir karar verilip şehrin geleceği ona göre planlanmalı Mersin’de bir aidiyet duygusunu yerleştirmemiz lazım. Bir lobi gücü yok Mersin’in. Aslında doğru bir merkezi atama ve liyakat ile Mersin’in sorunları çözülebilir” ifadelerini kullandı. 

“TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR ADALET SORUNU VAR”

Toplantıda basın mensuplarının ülke gündemiyle ilgili sorularına yanıt veren Babaoğlan, “Dünyanın merkezinde yer alan Türkiye’nin dünya ile daha entegre olması lazım. Türkiye’de ciddi bir adalet sorunu var. İnsanlar bir tweet atarken ya da bir beğeni bile yaparken korkuyorsa orada size güven sorunu başlar. Bu yüzden ülkeye dış sermaye girişi yok. Çünkü insanlar Türkiye’ye yatırım yapmaya korkuyor. Bırakın dış sermayeyi kendi öz sermayemiz dışarı kaçıyor. Ülkenin durumuna değerli yalnızlık deniliyor ama ben buna değersiz yalnızlık diyorum. Geldiğimiz nokta DEVA Partisi’nin kuruluşuna sebep olan durumdur. Mesela Suriye ile ilgili konuda yanlış politikalar nedeniyle geldiğimiz noktaya bakın. Sorunun taraflarıyla konuşmaktan bile kaçıyoruz. Suriye konusu çok taraflı ve çok boyutlu bir hal almış durumda. Türkiye ve Mersin’de ciddi bir Suriyeli sorunu var. Biz bu duruma mühendislik ya da matematikte azgın problemler diyoruz. Burada çok değişik paydaşları var. Burada masayı kurup tüm taraflarla konuşmak gerekiyor. Türkiye’nin bu konuda başkalarının masasına oturacağına kendi masasını kurması gerekir. Ana hedefimiz o bölgeyi güvenli gelmesine öncülük edip bu topraklarda misafir ettiğimiz 4 milyona yakın Suriyeli misafirlerimizi güven içerisinde ülkelerine dönmelerini sağlamak. Bunu sadece bir söylem olarak değil eylem olarak da hayata geçireceğiz. Suriye’deki sorunla ilgili ana muhataplardan biri haline gelmişken halen Suriye ile iletişime geçmiş değiliz. Bu da oldukça üzücü bir nokta” dedi.

“HÜKÜMETİN DEĞİL, VATANDAŞIN GÜNDEMİYLE İLGİLENİYORUZ”

DEVA Partisi olarak hükümetin belirlediği gündeme göre değil, halkın gündemine göre politikalar üreteceklerini kaydeden Babaoğlan, “Bizim için önemli olan iktidarın değil, halkın gündemidir. Bugün mesela Ayasofya kararı verilecek. Ama bu vatandaşın gündemi değil. Biz DEVA Partisi olarak hükümetin oluşturduğu suni gündeminden sıyrılıp gerçek gündeme dönmek istiyoruz. Vatandaşın birinci önceliği ekonomi, adalet ve demokrasidir. Biz bunlara çözüm üretebilir miyiz diye kafa yoruyoruz. Biz biraz daha farklı bir siyasi anlayış getirmek istiyoruz. Gündemi biz siyasetçilerin değil vatandaşların belirleyeceği bir siyasi anlayışla hareket ediyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Ali Babacan’a özellikle büyük bir ilgi ve teveccüh var. Biz DEVA Partisi olarak ülkeye liyakati getirmeye çalışacağız. Türkiye’deki sorunları ayrıştırarak değil ancak birleştirerek çözebiliriz. Hükümet sorunlara çözüm bulamadıkça ayrıştırıyor” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA