MEZARLIK DOLU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZARLIK DOLU!


 

Huzurkent Mezarlığı’nda yer kalmamasına isyan eden AKP’li meclis üyesi Tufan Nenni’ye cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Döşlü, “Büyükşehir 4 km aşağıda 2 dönümlük bir alanı mezarlık yapmayı planlıyor ama konuyu bizimle paylaşmıyor” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Belediyesi Meclis Toplantısı Temmuz Ayı İkinci Birleşimi toplantısında Huzurkent Mahallesindeki mezarlık sorunu yeniden gündeme geldi. Dilek temenniler bölümünde söz alan AKP’li meclis üyesi Tufan Nenni; Huzurkent Mezarlığı’nda cenaze gömecek yer olmadığı için isyan etti.

“ACİLEN ÇÖZÜM GETİRİLMELİ”

Nenni, “Bugünde bir cenazemiz oldu. Büyükşehirdeki meclis üyesi arkadaşlarımdan rica ediyorum. Huzurkent bu konuda sıkıntılı büyükşehir meclisinde mezarlığın gündeme getirilmesini rica ediyorum. Çünkü başka gidecek yerimiz yok. Mezarlığın bölünüp başka yerlere yapılması çok saçma. Annemiz, babamız, kardeşimiz oradayken başka bir yere gitmek istemiyoruz. Vahap Seçer başkanımın bu konuya acilen çözüm bulmasını istiyorum, bir daha ki meclise kadar bunun bir neticeye bağlanmasını istiyorum” diye talep etti.

Nenni’ye CHP’li meclis üyesi Muhittin Ertaş’tan yanıt geldi. Ertaş, Huzurkent Mezarlığı konusunu geçtiğimiz günlerde daire başkanı ile konuştuğunu fakat mezarlık sorunu yaşanılmadığı öğrendiğini belirtti. Konunun takipçisi olacağını belirten Ertaş, meclise de ayrıntılı bilgi vereceğini söyledi.

“BİZİMLE PAYLAŞILMIYOR”

CHP’li Meclis Üyesi Muzaffer Döşlü ise Ertaş’a yanıt olarak Huzurkent’te kesinlikle bir mezarlık sorunu yaşandığını vurguladı. Mezarın tamamen dolduğunu belirten Döşlü, “Büyükşehirin 4 km aşağıda 2 dönüm bir yere ayarladığını duyduk. Ama bu haber bizimle paylaşmıyor. Bir an önce el atmalıdır. Huzurkent’in 106 dönüm yeri vardır, hal olarak ayarlanmıştır ama oranın mezarlık yapılmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Pandemi öncesinde de bu konunun gündeme geldiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise, “Ben bölge bölge saydım, Vahap Bey’de not aldı. Mezarlık sorunu birçok mahallede var ve takipçisi olacağız” dedi.

“BELEDİYE İSTERSE YAPAR”

Huzurkent Mezarlığının bulunduğu Nacarlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şahin, mezarlıkta yer kalmadığını sürekli dile getirdiklerini belirtti. Mezarlığın tek mahalleye ait olmadığını vurgulayan ahin 5 mahalle muhtarı ile ortak bir çözüm bulmak için uğraştıklarını belirtti.

Kulak Mahallesi’nin de Huzurkent Mezarlığı’ndan yararlandığını söyleyen Kulak Mahallesi Muhtarı Hidayet Yılmaz ise, “Vatandaşa şikayetçi, acilen bir yer lazım diye. Oranın genişletilmesini istiyoruz. Belediye isterse yapar, genişlemesi mümkün. 5 mahalle muhtarı olarak acilen mezar yerimizin belli olmasını istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA