MECLİSE GELMELİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİSE GELMELİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’in 2019yılı Kasım ayında yeni bir logoyu kullanıma başlamasına tepkiler sürüyor. Kamuoyunda halkın görüşünün alınmayarak uygulanması ile eşleştirilen logo, Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhur İttifakı’na mensup üyelerince de tepki görüyor. Meclis üyeleri, mecliste kabul edilmemesine rağmen belediyenin hemen hemen tüm platformda yeni logoyu kullanmasına tepkisini, Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nda ‘Logo meclise getirilmeli” çıkışı ile eleştirdi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, 2020 yılı Temmuz ayı olağan toplantı döneminin birinci birleşiminde logo tepkisi gündeme geldi.

Toplantıda söz alan MHP’li Mahmut Tat, bir yılın geride kaldığını söyleyerek, “Meclise getirilmeden onay alınmadan çalışılan bir logo konusu var ki önümüzdeki ilk mecliste logonun meclise gelerek tartışılması, bir karara bağlanılması taraftarıyız” dedi.

“LOGO DEĞİL SİMGE” SAVUNMASI

Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Vahap Seçer ise inatlaşma ile bir konunun mecliste kabul edilmeyeceğini bilecek bir siyasetçi olduğunu belirterek, “İdare eden, sevk eden benim. Bazı değişiklikleri talep ederim ama her teklifimin kabul edileceği anlamına gelmez. Ben bir simgenin logolaşması için adaptasyon hakkımı kullanmak zorundayım. İnsanların bunu tanıması görmesi için. Resmi logonun kullanılmasına devam ediliyor. Yanlış anlamaya sebebiyet verecek uygulamalar yapıyorsak bunu gözden geçirelim. Biz bunu logoya dönüşmesi noktasında sizlerin de görüşlerini alarak meclis ile paylaşırız” dedi.

RESMİ EVRAKLARDA KULLANILIYOR!

MHP’li Tat ise logonun simge olarak tanımlanmasını eleştirerek, “Halkımızın karar verebilmesi, adaptasyon döneminin yaşanması için farklı yönlerde bu halkla paylaşılabilirdi. Ancak bize verdiğiniz faaliyet raporunun üzerinde dahi kullandınız. Ayrıca bunu başka evraklarda da gördüm. Örneğin komisyon evrakları resmi evraklardır. Ama bu logo burada da kullanılmakta. Resmi evraklarda mecliste kabul görmeyen bir logonun kullanılmasını doğru bulmadığımı belirttim. Seçme şeklimiz nasıl olacak? Ben yaptım oldu mu diyeceğiz? Yoksa bir yarışma mı açılacak?” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA