İLK BORÇLANMAYA ONAY! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İLK BORÇLANMAYA ONAY!


 

CHP’li Vahap Seçer, asfalt çalışmaları için Meclis’ten istediği ilk borçlanma yetkisi olan 55 milyon 550 bin TL’yi ilk seferde zorlanmadan aldı!

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, Temmuz ayı meclis toplantısında istediği 55 milyon 550 bin TL’lik bitüm malzeme alımı için geçerli teminat mektubu yetkisine onay verildi. Genelde borçlanma yetkisi almakta zorlanan Başkan Seçer bu defa muhalefete takılmadı.

Konuyla ilgili söz alan MHP’li Mahmut Tat, ikinci dönemin yaşandığını ve kırsalın planlandığını söyleyerek, “Gerek sıcak asfalt ve gerekse de satih kaplamada yeterli ekipman var mı? Yok mu?” dedi.

YENİ İŞ MAKİNELERİ ALINACAK

Başkan Seçer ise yol işinin bitmeyecek bir uğraş olduğunu vurgulayarak, “Şanda arkadaşlar 3 bin küsür kilometre yol ağımız olduğunu tespit etti. Belirleme çalışmaları sürüyor. Yol asfalt birimimizi yeniledik. Daire başkanımız karayollarından bize geldi. Hem idari hem alet edevat bakımından yeni bir yapılanmaya girdik ve geniş bir alıma çıktık. Şuanda da bu alımı İmar İnşaat aracılığıyla yapıyoruz. İmar İnşaat ihaleye çıkacak. Bir miktar kiralık araç ihtiyacımız var. Bir kısmını da İmar İnşaat aracılığıyla lizink kullanılacak ve belli bir süre sonra bu iş makineleri bize devredilecek. Belediyenin mülküne alacağımız araçlar tamamen iş makinesi. Bunlara dünya para ödüyoruz. 4 milyon TL civarında araç kirası ödüyoruz. En büyük kalemler iş makineleri, greyder. Asfalt döken alet edevat. Robot yama makinesi ya da silindir. Toplamda 149 adet iş makinesi alımına çıktık. Bunlar makine parkurumuza 2 ay içinde katılacak.

“BÜYÜKŞEHİR’İ HEDEF GÖSTERMEYİN”

Öte yandan ilçe belediyelerin talepleri bize geliyor ama tersine işleyen bir mekanizma var. Vatandaş bizden ilçe belediyesinin alanı ile ilgili hizmet istiyor. Biz ‘bu ilçe belediyesinin işi, gidin derdinizi ona anlatın’ demiyoruz. İlçe belediyelerinin imkanları sınırlı imkanımız var ise yardımcı oluyoruz. Ama üzülerek ifade ediyorum; bazı büyükşehiri hedef gösterdiği zaman yakışık almıyor. Yol en büyük sorun ve talep. Bitümün alım planlamasını onun için yaptık. Belediyelerimizin ocakları var ise onları tercih ediyoruz” diye konuştu.

İLÇELER BÜYÜKŞEHİR’İN YENİ YOL AĞINDAN MUZDARİP

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç da, bazı yolların büyükşehirin yol ağından çıkarıldığını söyleyerek, tüm belediye başkanlarının bundan muzdarip olduğunu, bu konunun tekrar masaya yatırılmasını istedi.

Bürokratlardan bu konuyla ilgili fikir alışverişi yapılıp yapılmadığı ile ilgili bilgi isteyen Seçer, “Kanuna uyduk, hayır görüş almadık” yanıtı aldı. Başkan Seçer yol ağlarının revize edilebileceğini aktardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA