CEP OTOPARK ÖNCE YAPILDI SONRA ONAY İSTENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CEP OTOPARK ÖNCE YAPILDI SONRA ONAY İSTENDİ!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Ulu Cami karşısında Atatürk Parkı içine cep otoparkını önce yapıp sonra onay istemesi mecliste tepkiyle karşılandı. Ayrıca CHP’li yönetimin yeşil alanı koruması gerekirken otopark yapma tepkisi verildi.

HEDİYE EROĞLU

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi, Hamidiye Mahallesi, 9378 ada 8 parsel içerisinde (Mersin Oteli-Ulu Camii karşısı Atatürk Parkı içerisinde) cep otoparkı yaparak hizmete açtı. Ancak otopark ile ilgili ı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği meclise otopark hizmete açıldıktan sonra geldi.

Meclisin Temmuz ayı meclis toplantısında gündeme gelen imar düzenlemesine MHP’den tepki geldi.

Mahmut Tat, “Cep otopark ile ilgili konu bilmiyorum nasıl uygun gördünüz? Nasıl oldu?ona halen şaşırıyorum. Biz şehirdeki yeşil alanlarımızın daha da artması dileğindeyken, özellikle Atatürk Caddesi’nden bu tarafa baktığımız zaman yolun kenarındaki banklar otopark olarak limana kadar gidiyor. 50-100 otoparklık bir yer açmanızı doğru bulmuyorum. Biz o alana bugün 100 araç sokarken yarın bin olur. Ki geçmişte biz kongre merkezini buraya yapılmasına da karşı gelmiştik. Balıkçı Barınağı’ndan sonra belli bir bank şeklinde o bölgede otopark yapılaşması oldu”.

Tat, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e “Bu uygulamanın yapılmasına siz nasıl olur verdiniz?” diyerek, “Bana göre kötü bir iş bu iş. Merkezi çözelim derken merkezdeki bu tıkanıklığı bir değerlendirmemiz, otoparkların nereye nasıl yapılacağını bilmemiz gerekir. Derken önümüze parkomat geldi. Esnaflar geçici olarak parkomatın katkısı olacağını söyledi. Ama şimdi siz yeşil bandı daha temiz hale getirip, önceki otoparkları kaldırmamız gerekirken yenisini yapıyoruz. Uygun değil. Bırakın bunu diğer otopark olarak kullanılan alanların kaldırılmasını istiyoruz. Yeşil alanları otopark yaparak bu işi çözemeyiz” dedi.

Başkan Vahap Seçer ise yeşil alanın yok edilmediğini savunarak, ihtiyaç olduğunu söyledi. Seçer uygulamanın konuşulmasını istediğini belirtti.

AKDENİZ’E SORULMADI

Ayrıca Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da, “Şehrin ulaşım otopark sıkıntıları var ama bu konuyla ilgili Akdeniz Belediyesi’ne yasal müracaat olmadı yasal yetkiniz var ama en azından bürokratlarınız bize ulaşabilirlerdi, memnun olurduk” tepkisini dile getirdi.

SEÇER’DEN; “GURUR, ŞİKAYET MESELESİ YAPMANIN BİR ANLAMI YOK” SAVUNMASI

Başkan Seçer de, “Her uygulamada, her ilçede ilçe belediyesinin görüşüne ihtiyacım olmayabilir. Park düzenlemeleri yapma yetkisi büyükşehirde ancak üzerinde işlem yaptığım alanın ilçe belediyesi ile ilgili sıkıntı yaratacağını tespit etsem elbette ki ilçe belediyesi ile ortak bir çalışma yapabilirim. Akdeniz Belediyesi’nden görüş almamam art niyete dayanmıyor. Komisyon uygun görmüyor ise zaten reddedecek o yüzden oturup konuşalım diyoruz. Bunu bir gurur, şikayet meselesi yapmanın bence bir anlamı yok” yanıtı verdi.

“ÖNCE ONAY ALINIP SONRA YAPILMALIYDI”

AKP’li Meclis üyesi Zafer Şahin Özturhan da, “Otopark dediğimiz yer zaten yapılmış, faaliyete girmiş. Kafam karıştı da, bunun da cevabını almaya çalışıyorum. Burası zaten yapılmış. Bu sürecin burası yapılmadan önce meclise getirilip tartışılması gerekmiyor muydu? Tam tersi yapılıyor” eleştirisinde bulundu.

Başkan Vahap Seçer ise “Dört başı mamur katlı otoparklar filan açmadık. Oradaki alanlarda düzenlemeler yaptık. Meclise getirdiğimiz konu orayı otopark alanı olarak işaretleme konusu. Bunu yaptığımız zaman daha derli toplu hale getiririz. Düzenleme yaptığımız alanlarda zaten ellerinde makbuz olmayan her hangi bir vergiye tabi olmayan otopark mafyası diye tabir ettiğimiz kişiler zaten otoparkçılık yapıyor. Biz orayı resmi hale getirelim diye bu teklifi meclise getiriyoruz. Otopark faaliyete girdi. Ki burada bin 350 metre alanda bir tek ağaç dalı kesmeden düzenleme yaptık. Buraya zaten araç bırakılıyordu” dedi.

Tartışmalara CHP'li Meclis üyesi Zekeriya Özgür’den, “Otopark ihtiyacı varsa geçici olarak parklar otopark yapılabilir” önerisi gelmesi üzerine Cumhur İttifakı’ndan, “Her yeri otopark yapalım” tepkisi geldi.

Teklif, İmar bayındırlık. Çevre Sağlık ve Ulaşım Komisyonları’na sevk edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA