PAZAR SOKAĞI’NDA RANTA GEÇİT YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PAZAR SOKAĞI’NDA RANTA GEÇİT YOK!


 

Şevket Sümer Mahallesi’nde 10 milyon TL yatırım yapılarak yenilenen Pazar Sokağı’nda rant iddiaları ve eylemlere Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’tan, meclise komisyon kurarak çözüm üretilmesi çağrısı geldi.

Pazarın, 20-30 yıl emek vermiş insanların ekmeğiyle oynanmasını istemediğini söyleyen Gültak, “CHP’nin de, HDP’nin de, AK Parti’nin de ‘tamam’ dediği bir liste ile yola çıkarsak şeffaf olur, akıllarda soru işareti kalmaz” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz’de 10 milyon TL yatırımla yenilenen Şevket Sümer Mahallesi’ndeki Pazar Sokağı’nın tamamlanmasına rağmen rant iddiaları ile eylemlere konu olmasına Akdeniz Belediye Meclisi’nden komisyon kurularak çözüm üretilmesi adımı geldi.

Akdeniz Belediyesi’nin Şevket Sümer Mahallesinde Pazar Sokağını baştan sona yenileyip dönüştürecek 142. Cadde üzerindeki çalışmaları tamamladı. Fen İşler Müdürlüğüne bağlı Park ve Bahçeler Müdürlüğünce yapılan ihale sonucu başlayan yenileme projesi ile mahalle sakinleri, esnaf ve pazarcılar; her yönüyle zengin, canlı, estetik ve düzenli bir caddenin yanı sıra alışverişlerini yapabilecekleri modern bir pazara kavuşması amaçlandı. Pazar yerinin tamamlanmasının ardından bölgede rantın yükselmesi ile tartışmalar gündeme geldi.

Alandaki tezgahların tahsisi ile ilgili çok sıkı bir çalışma yapılmasına rağmen tepki gelmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, meclisi harekete geçirdi.

Tezgah alamayan vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine konunun mecliste oluşturulacak komisyonla çözülmesini isteyen Gültak, bunun için de düğmeye bastı.

“BÖYLE OLACAĞINI BİLİYORDUM”

Konuyla ilgili belediye meclis toplantısında açıklamalar yapan Başkan Gültak, Pazar Sokağı’nı bitirdiklerini duyurdu. Daha başlamadan rant iddiaları olacağını bildiği için güvenlik birimleri ve zabıta ile tespitler yaptıklarını söyleyen Gültak, “Bu günlere gelindiğinde tartışmalar yaşanacağını biliyorduk. Fakat buna rağmen meclisimizin de bu konuda çalışma yapmasını istiyorum. Bizim guruptan Arif Yücel’i öneriyorum. CHP’den ve HDP’den de birer meclis üyesi ve zabıta müdürü belirleyip, 4 arkadaşımız kendi deneyimlerini ve tecrübelerini de kullanarak birimlerinin yaptığı listelerle kontrol yapsın” dedi.

ÇÖZÜMÜ O MAHALLELERDE YAŞAYANLAR ÜRETECEK

Pazar Sokağında 200 tezgah olduğunu ve 500 civarında kişinin başvuru yaptığını kaydeden Gültak, “Her gün 50 kişi buraya gelip eylem yapıyor. Bunu en iyi çözecek kişi oralarda yaşayan insanlardır. Siz yıllardır siyasetle ilgilendiğiniz için biliyorsunuzdur. Ben böyle olacağını bildiğim için hem güvenlik, hem zabıtaya yaptırdım listeyi. Listenin kötü olduğunu düşünmüyorum ama sizlerinde ikna olmasını istiyorum. Çünkü biz orada güzellik yaptık, bu güzelliğin ters bir yere gitmesini istemiyorum. Tabi burayı 2-3 ay bekletemeyiz. Lütfen hızlı bir şekilde çalışın ve listeyi ortak bir şekilde, herkesin gönlü olarak yapalım. O 200 kişi kimse adil bir şekilde dağıtılsın ve hepimiz evimize gittiğimizde rahat yatalım” diye konuştu.

“LİSTE EN SON BENİM ÖNÜME GELSİN”

Pazar sokağının olduğu bölgede yaşayanlarında listeye bakması gerektiğini vurgulayan Gültak, “Biz bu listeyi hazırlarken oradaki esnafı dolaşarak yaptık. Bu olayın buraya geleceğini siyasi tecrübem zaten bana diyordu. O yüzden kim kalsın, kim gitsin bir tartışalım en son benim önüme gelsin. Hep beraber bir karara bağlayalım istiyorum. Bu sayede herkesin kafasındaki soru işaretleri kalkmış olur. Herkes tezgahına sahip çıksın, sonra bir daha ufak tefek tadilatları da hızlı bir şekilde yapalım ve en güzel hizmet haline gelsin” dedi.

BİTKİN’DEN KOMİSYONA TEPKİ

HDP’li Meclis Üyesi Mehmet Bitkin ise “Başkan Pazar ile ilgili tezgahların kimlere ait olduğuna dair numaralar dağıtılmış. Ancak biz şimdi komisyon kuruyoruz, bunu uygun görmüyorum” dedi.

Başkan Gültak ise araya girerek, “Numara filan dağıtmak yok. Tezgahları numaralandırdık ama herhangi bir kişi ile sözleşme yapmadık. Elimizde bazı listeler var, çok fazla liste var. Ben bunları sizin önünüze bırakıyorum. Meclisten ne geçerse odur” dedi.

Bitkin ise 40 yıldır bölge sakinlerinden biri olduğunu söyleyerek, “Millete şuna verilecek, şuna verilmeyecek dersek bu sefer hedef tahtasına oturtulmuş oluruz. İlk başka bunun programını, planını yaparken o zaman bizi çağıracaktınız” dedi.

Başkan Gültak ise listelerin tartışılmasını istediğini söyleyerek, “Listelerde çıkarılacak, listeye alınacaklar var ise bunun kararını meclis versin. Yoksa ben bunu göğüslerim. Yaparım tezgahları doldururum. Normalde bu meclisin bir yetkisi yok bu iş tamamen benim yetkimde. Siyasi sorumluluğunu üzerime alırım, geçer gider. Ben böyle olsun istemiyorum. Burada herkes söz sahibi olsun istiyorum. Burada en az 15 civarında engelli kadın kontenjanı olduğunu da unutmayın. O pazarda kadınlarımız ve engelli vatandaşlarımız olmalı. Çalışın önüme bir an önce getirin ve ortak bir karar ile çıkaralım. Aksi takdirde mecbur ben bir karar alacağım. Ama ben tek başıma bu pazarın, 20-30 yıl emek vermiş insanların ekmeğiyle oynanmasını istemiyorum. CHP’nin de, HDP’nin de, AKP’nin de ‘tamam’ dediği bir liste ile yola çıkarsak şeffaf olur, akıllarda soru işareti kalmaz. Ben o yüzden bu teklifi yapıyorum. Ben sizden destek bekliyorum. Herkes sahiplensin o pazarı, bir an önce herkes işine gücüne baksın” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA