DÜĞÜNLER BELİRLİ SAATLERDE YAPILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DÜĞÜNLER BELİRLİ SAATLERDE YAPILACAK


 

Salgının tehlikesinin geçmemesi nedeniyle Mersin’de vatandaşların toplu bulunduğu düğünlere de saat ve sosyal mesafe kısıtlaması getirildi.

Haber Merkezi

Salgının yayılmasını engellemek için bir kısıtlama da düğünlere getirildi. Düğünlerde uygulanacak kısıtlamalar hakkında karar alan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kısıtlamalara uymayanlara para cezası kesileceğini duyurdu.

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlar şu şekilde;

Yasal engeli olmayan açık alan ve sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs. dahil), nişan, sünnet düğünü vb. etkinliklerin süresinin, aynı gün içerisinde kalacak şekilde en erken 15.00’da başlamak ve en geç 23.00’da bitirilmesine karar verildi.

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili  Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu; İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA