TALANA İZİN YOK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TALANA İZİN YOK!


 

Karaduvar Sahilinde temzilik yaparak yapılması planlanan Polipropilen Tesisinin önüne geçmek isteyen Mersin Çevre Derneği (MERÇED), ‘Doğa talanına izin vermeyeceğiz!’ dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED), Karaduvar’a kurulması istenen Tekfen Polipropilen Üretim Tesisi’ne ‘Hayır!’ demek için Karaduvar Sahili’nde temizlik yaptı.

Çevreyi temizleyen Mersinli doğaseverler, temizlik farkındalığı ile hem Karaduvar halkına, hem de Mersin’e büyük zarar verecek olan tesisin yapılmasının önüne geçmeyi hedefliyor. Çevreyi ve doğayı korumak için elimizden geleni yapacağız diyen MERÇED, talanın durdurulmasını istiyor.

YETERİNCE ZEHİR SAÇIYOR!

Konuyla ilgili daha önce de açıklama yapan ve hukuka aykırı bir proje olduğu için dava açan MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, 1/1000 ölçekli planın içinde projenin planlandığı alanın olmamasına rağmen Özel Endüstri Bölgesi ilan edilmesinin ve ÇED olumlu kararının hukuka aykırı olduğunu belirtmişti. Halihazırda olan tesislerin bile yeterince zehir saçtığını vurgulayan Aslan, “Karaduvar ve çevresinde halen çalışmakta olan Kromsan, Sodasan, Petrol Dolum Tesisleri, Akgübre ve diğer sanayi tesisleri atmosfere zehir saçarak havayı, suyu ve toprağı kirletmeye devam ederken, Karaduvar’da bu kirliliğin oranı çok yüksek iken mevcut kirliliğe kirlilik katacak olan Karaduvar Polipropilen Tesisinin kurulumu çevre ve insan sağlığını çok ciddi olumsuz etkileyeceği açıktır” diye projeyi eleştirmişti.

HASTALIK YAYACAK PROJE

Uzmanların, Karaduvar Polipropilen Tesisi’nin bölge insanlarında birçok hastalıkla boğuşmasına neden olacağını belirttiklerini söyleyen Aslan, “Hormonal bozukluklara, solunum problemlerine (astım, allerjik bronşit ve koah), dermatolojik hastalıklara (özellikle kontakt dermatit), doğum kusurlarına, kimyasal pnomonina (akciğer enfeksiyonu), kurşun zehirlenmelerine ve hematolojik hastalıklara (lösemi vb.) neden olacağı ve bu hastalıkların oranının çok yükseleceğini ifade etmektedirler” dedi.

GELİŞİM SINIRLANACAK

Tarım topraklarının çoraklaşacağını, balıkçılığın biteceğini ve göçe neden olacağınında altını çizen Aslan, “Polipropilen tesisi yapılması halinde, 10 kilometre mesafede Mersin Tarsus Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin gelişimine zarar verecektir. Turizm alanı ile ağır kirlilik oluşturan böyle bir sanayi alt yapısının yan yana olması söz konusu olamaz. Tesis, ağır kirlilik oluşturan sanayi alt yapısı ile Mersin Limanı’nın verimliliğini etkileyebilme potansiyeline sahiptir. Serbest Bölge’nin gelişimini sınırlayacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA