‘COVİD-19’ VIZ GELİR, TIRIS GİDER! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘COVİD-19’ VIZ GELİR, TIRIS GİDER!


 

Covid-19 tedavisi bulunmuşçasına sokakları ve sahilleri dolduran Mersinlilere ve tatilcilere pandemi vız gelir, tırıs giderken; Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, bir günde 200’e yakın vaka bildirildiğini duyurdu.

AYŞENUR ÖNAL

Normalleşme sürecinin üzerinden 1 aydan fazla zaman geçmesinin ardından Mersinliler pandemiyi unuttu. Covid-19 tedavisi bulunmuş gibi davranan vatandaşlara, tedbiri elden bırakmayan vatandaşlar tepki göstermeye devam ederken; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın riskli 5 şehir arasında Mersin’i saymaması, Mersin’i gölge şehir konumuna iterken, Mersinlileri ve tatilcileri rehavete itti. Dünyada tehlikesi hız kesmeden devam eden pandeminin tedavisinin bulunamamış olmasına rağmen sahillere ve sokaklara akın eden vatandaşlar, salgın tehlikesini arttırmaya devam ediyor.

Valiliğin ve Sağlık Müdürlüğünün Mersin’de vaka sayılarını açıklamıyor olmasının vaka sayısının azlığından olmadığını belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, kişisel tedbirlerin uygulanmaya devam edilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

600’Ü GEÇMİŞ

Vaka sayısı ile ilgili ellerinde kesin verilerin pandeminin başından itibaren olmadığı belirten Antmen, odaya kayıtlı üyelerin söyledikleri kadar bilgileri olduğunu söyledi. Özellikle 1 haftadır hiçbir verinin gelmediğinin altını çizen Antmen, “1 hafta önce toplamda 600’ü geçen vaka sayısı olduğunu duyduk. Sağlık Bakanlığı en riskli ve en az riskli 10 şehri açıkladı ama bunların arasında Mersin’le ilgili bir veri vermedi. Buna paralel olarak Mersin Valiliği ve Mersin İl Sağlık Müdürlüğü de ne biz sağlık çalışanlarına ne de vatandaşa sayılar hakkında açıklama yapmıyor. Endişeleri azaltmak için bu konuda şeffaf olunmasını tekrar tekrar talep ediyoruz” dedi.

1 GÜNDE 200 VAKA ÇIKTI!

Vaka sayıları hakkında bilginin oda üyeleri tarafından çok yüksek olduğu günlerde dile getirildiğini kaydeden Antmen, “10 gün önce Mersin genelinde 200 vaka çıkmıştı. Duyarlı üyelerimiz haber veriyor. Ama bunun dışında normal seyrettiği zaman üyelerimiz de bilgi veremiyor” diye konuştu. Üyelerin son 1 haftadır vaka sayıları ile ilgili bilgi vermemesini iyileşmelerin artıyor olmasına yorduklarını söyleyen Antmen, “Bunun yanında en kötü 5 il arasında Mersin sayılmadığı için ona bağlı olarak da azalma var diye umut ediyoruz. Tabi bu umut ettiğimiz şey bilimsel kaynaklara dayalı değil” diyerek, tedbirlerin gevşetilmeden uygulanması gerektiğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA