TOROSLAR’DA BİLİRKİŞİ BİLMECESİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA BİLİRKİŞİ BİLMECESİ!


 

Toroslar’da kadastro düzenlemesi yapılacak 9 mahallede bilirkişi heyetinde yer alacak kişilerin aynı soy isimlere sahip olması eleştiri konusu oldu!

HEDİYE EROĞLU

Toroslar Belediye Meclisi 4 aylık pandemi süreci sonrası toplandı. Toplantıya başkanlık eden Atsız Afşın Yılmaz’a da, Akdeniz Belediye Meclisi’nde olduğu gibi sandalye üstünlüğü eleştirisi geldi. Mecliste dikkat çeken ve eleştirilere neden olan konu ise 9 mahallede yürütülecek kadastro düzenlemelerinde yer alacak bilirkişi heyetindeki aynı soy isme sahip kişiler oldu.

ENCÜMEN CUMHUR İTTİFAKI’NDA

Daha sonra mecliste encümen üyeliği seçimleri yapıldı. Gizli oylama ile yapılan seçim sonucunda Toroslar Belediyesi Encümen üyeliklerine; MHP’li Serpil Mersin 24, MHP’li

Ahmet Kılıç 23, AKP’li Mehmet Koç da 23 oy alarak seçilen isimler oldular.

KOMİSYONLARDA ÇOĞUNLUK CUMHUR İTTİAKINDA

Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Gençlik ve Spor, Eğitim, Kültür Sanat  ve Sosyal İşler, Tarım, Orman ve Hayvancılık İşleri ile Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonları’na üye seçimi yapıldı. Seçimlerde komisyonlara daha çok MHP’li ve AKP’li üyeler çoğunluk oldu.

9 MAHALLEYE KADASTRO GÜNCELLEMESİ GELİYOR

Toplantı; Toroslar’da; Akbelen, Alanyalı, Buluklu, Çopurlu, Çukurova, H. Okan Merzeci, Karaisalı, Korukent ve Portakal Mahalleri’nde yapılacak kadastro güncelleme çalışmalarında İl Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerle birlikte görev yapmak üzere her mahalle için 6 bilirkişi seçimi yapıldı.

AYNI SOY İSİMLİ BİLİRKİŞİLER SIKINTI YARATABİLİR!

Ancak burada CHP’li meclis üyelerinden tepki geldi. Kadastro bilirkişi yazılan isimlerden Çopurlu, Karaisalı ve Buluklu için muhtarların da görüşü alınarak belirlenen bilirkişi heyetinde aynı soy isimden 3 kişinin birden yer almasının sıkıntı yaratabileceği dile getirildi. Kadastro işlemlerinde aynı soy isme sahip 3 kişinin heyette yer almasının bir sıkıntı yaratabileceği işaret edildi. CHP’li meclis üyeleri 9 mahallenin bilirkişi heyetlerinde aynı soy isime sahip birkaç kişi olmasına tepki gösterdi.

ARPAÇSAKARLAR’IN YENİ PLANINA TEPKİ

Arpaçsakarlar Mahallesi ve çevresi 412 hektar alanda 1/1000 bin ölçekli İmar Planı’na ilişkin İmar ile Çevre-Sağılık Raporu oy çokluğuyla kabul edilme tartışma konusu oldu. 

CHP’li Meclis Üyesi Hıdır Berk, “Red verenler olarak buranın iyiliğini düşündüğümüzü düşünüyoruz. Kabul edenlerde buraya iyilik yaptığını düşünüyor. Bu iyilik olayı biraz kişiye göre değişiyor. Biz oraların, tüm mahallelerimizin yaşamsal anlamda gelişmesini isteriz. İnsanı barındıran bir kent planının yapılmasını isteriz. Bu bölgenin 1/5 binlik planlarında da sıkıntı var. Zemin 17 kat verilmiş. Biz 1/5 binlik plana itiraz edemediğimiz için ancak burada konuyu gündeme getirebiliyoruz. Mevcut planları, Yalınayak’ta yapılanları savunmuyoruz. İyi bir kent, insanların nefes alabileceği bir oluşmadı ama bizim önerimiz de dikkate alınarak ortalama bulunabilir. Bize gelen plan taslakların da örneğin ticari alanlar eklenmiş. Burası bloklar şeklinde çizilip, ruhsuz, cansız, insan ile ilişkisi olmayan bir plan ortada. Öncelikle bir kent planı oluşturulmalı. İnsanlar önce yeşil alanların, ticari alanların belirlediği, insanların nefes alabileceği yerlerin olduğu planlara kavuşturulmalı. Bir yeri projelendirirken parsellerin parsellerle, insan ile ilişkisi nedir, buna bakılmalı. Burası gelişsin ama iyi yönde gelişsin. Ama bu planın doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi.

“TOROSLAR’DA DA YÜKSEK KATLI BİNALAR OLSUN”

Atsız Afşın Yılmaz ise farklı fikirlerin olmasının normal olduğunu söyleyerek, “Burada bulunan hiç kimsenin Toroslar’ın kötülüğünü isteyeceğini düşünmüyorum. Hepimizin Toroslar insanına ilişkin sorumluluğu var. Biz de bu süreci mümkün olduğunca şeffaf ve tartışma ortamı oluşturacak şekilde yürütmeye çalıştık. Kafamızın arkasında farklı düşünceler yok. Aslında bu 5 binlik plana uygun olarak yapılan bir plan. Kat yüksekliği konusunu da çok tartıştık. Yüksek binalar başka yerlerde yapılırken daha düşük katlı binalar neden Toroslar’da olsun. Plaza yapılacak ise Toroslar’a yapılsın isterim. Farklı ilçelerimizde çok yüksek kat yükseklikleri var, Toroslar’da neden olmasın?” dedi.

Plan 3 redde rağmen mecliste oy çokluğuyla kabul gördü.  

YATIRIM BÖLGESİNİN YENİ PLANI HAZIR

Daha sonra mecliste Yalınayak Deresi ile Serbest Bölge –otoban bağlantısı arasındaki bölgenin ikici etap imar planlarının oylamasına geçildi. Burada söz alan Başkan Yılmaz, “Bu bölgedeki imar planı çalışmalarının bitirilmesi ve yapılacak yatırımlarda bu bölgenin tercih edilmesi insanımıza istihdam sağlanması açısından önemli. Belediye başkanın, meclisinin yapılacak yatırımlara bakışının önünü açacak şekilde davranması önem arz ediyor. İş yeri için yatırım, yatırımcı ve uygun irade lazım. Toroslar yatırım yapmak için doğru bir yer. Komisyonlarımızda da raporlar oy birliğiyle kabul gördü” dedi.   

“GÖRÜŞLERİMİZ DİKKATE ALINMALI”

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Hıdır Berk de, “Tüm meclis üyeleri olarak konuyu görüştük. Bazı çekinceler vardı. İlgili komisyonlardaki arkadaşlarımız hassasiyetlerimizi göz önünde alarak planı getirdiler. Belediyenin yapacağı bir iş var ise yapalım. İstiyorsanız bir ay burada olalım. Diğer aya bırakmayalım, çalışalım çabuk çıksın ama toplumun görüşleri planlara yansısın. Birinci etap görüşmelerinde de fikirlerimizin dikkate alınmasını isterdim. ‘Ben yaptım oldu’ olmamalı. Toroslar’ın geri kalan kısımlarına dair imar planı düzenlemelerini birlikte yapalım” diye konuştu.

Mecliste kamuoyuyla paylaşılmayan ve meclis üyelerine doğrudan gönderilen Denetim Komisyon Raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Meclis faaliyet raporunun da oy çokluğuyla kabul edilmesi ile sona erdi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA