ŞİFALI SU KAYNAKLARI SAĞLIK TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ŞİFALI SU KAYNAKLARI SAĞLIK TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR


 

Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan ’İçmeler mesire alanı’ndaki yer altı kaynak sularının, sağlık turizmine kazandırılmasının hedeflendiği bildirildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdemli ilçesi Sıraç Mahallesi’nde temeli atılan ve 150 dönümlük alan içine kurulu 'içmeler mesire alanı' projesine hız verildi. Mesire alanındaki yer altı kaynak suyunun şifalı olmasıyla sağlık turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan bölge, kuş sesleriyle ruhu, şifalı suyuyla da bedeni besleyecek. Kır kahvesi, kır lokantası, bakkal, spor alanları ve çadır alanlarına sahip mesire alanında ayrıca yöresel ürünlerin satışı da yapılarak çevre mahallelerde yaşayan vatandaşlara istihdam sağlanacak. Vatandaşların aileleriyle rahatlıkla zaman geçirebileceği, şehir merkezinden uzaklaşarak doğayla iç içe kalabileceği projesinin tamamlanması için yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Bulaşık ve çamaşır yıkama alanlarından spor alanlarına, şifalı suyun rahatlıkla doldurulabileceği şadırvanlara kadar pek çok detayın düşünüldüğü tesiste, vatandaşlar belediyenin kurduğu çadırlarda ücret karşılığı kalabilecek. Kendi çadırını kurmak isteyenler ise cüzi bir ücret karşılığında konaklama yapabilecek.

BÖLGENİN ALT YAPISI İYİLEŞTİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, atıl vaziyette kalan projeye nisan ayında yeninden başladıklarını belirterek, “Yollarımızı yapıyoruz. Buranın her yıl bozulan yolları vardı. Dağdan gelen çok yoğun yağmur suları var” dedi. Çadır alanlarının yerlerini kilit taşı ve bordür taşıyla döşeyerek konaklayan misafirlerin yağmurdan ve dış etkilerden etkilenmeyeceğini ifade eden Uzunbağ, “Yaptığımız iş bundan sonraki yıllara da sağlıklı ve sağlam bir şekilde kalabilsin diye çok ciddi bir altyapı hazırladık” ifadelerini kullandı.

YÖRESEL ÜRÜNLERİN SATIŞI YAPILACAK

İçmeler mesire alanına girişin ücretsiz olduğunu kaydeden Uzunbağ, “Girişte mahalle usulü bir bakkalımız olacak. Bakkalımızın yanında yöredeki mahallerimize tahsis edeceğimiz 5 tane yöresel ürünler satışının yapılacağı küçük dükkanlarımız var. Yöre halkı yetiştirdiği ürünleri burada satabilecek. Satış stantlarımızın dışında iki tane kır kahvemiz, bir tane kır lokantamız var. Muhteşem bir tabiat zenginliğini gözlerin önüne seriyor” diye konuştu.

SAĞLIK TURİZMİNE KATKI SUNULACAK

Düzenli olarak ailesiyle birlikte şifalı su kaynağından su doldurmaya gelen Nurcan Bahar ise yıllar önce bir avcı tarafından keşfedilen suyun böbreklere iyi geldiği söyledi. Bahar, “Benim çocuklarımın böbrekleri kum üretiyor ve idrar yollarında iltihap oluyor. Devamlı olarak buradan içme suyumuzu götürüyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından buraya su almaya gelen bütün vatandaşlarımız suyumuzdan memnun. Herkese tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Elvanlı Mahallesi Muhtarı Mustafa Hayta da içmeler mesire alanının yolu açıldığından bu yana şifalı su kaynağından dolayı bölgenin çok misafir ağırladığını söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA