MECLİS KAPISINDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MECLİS KAPISINDA BEKLEYİŞ SÜRÜYOR


 

Baro başkanlarının, Adalet Komisyonu’nda görüşülen ‘çoklu baro’ oturumuna katılma talepleri ikinci kez reddedildi. Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizden vazgeçmek, bu ülkenin hukuk, adalet beklentisinden vazgeçmek demektir” dedi.

Haber Merkezi

Adalet Komisyonunda ‘çoklu baro’ yasa tasarısı görüşmelerinin ilk gününde Meclis kapısında oturma eylemi yapan baro başkanları, polisin Ankara Adliyesindeki biber gazlı müdahalesinin ardından Meclis kapısında yeniden beklemeye başladı. Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 30 baro başkanının, çoklu baro yasa tasarısı hakkındaki görüşlerini sunmak için komisyona girme talepleri bir kez daha reddedildi.

“BU ÜLKENİN HUKUK VE ADALET BEKLENTİSİNDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Baro başkanlarının görüşlerine yer verilmediği, kapı dışarı edildiği, baroları ve avukatlık mesleğini geriye götüren barolarla ilgili bir yasal düzenlemeyi asla kabul etmeyeceklerini söyleyen Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bizler görüşlerimizi sunmak için komisyona katılmayı talep ettik. Ancak talebimizi yine reddettiler. Baroların bölünmesinin ülkemize, hukuk sistemimize ve mesleğimize vereceği zararları anlatmak istedik. Ancak demokrasiye, hukuka ve adalete yine kulaklarını tıkadılar. Vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemizden vazgeçmek, bu ülkenin hukuk, adalet beklentisinden vazgeçmek demektir” ifadesini kullandı.

“CÜBBELERİMİZ SİLAH DEĞİL, ADALETTİR”

Ankara Adliyesi önünde savunmaya kullanılan orantısız gücün asla kabul edilemez olduğunu belirten Yeşilboğaz, “Meslektaşlarımız biber gazından çok fazla etkilendi ve bazı meslektaşlarımızın cübbeleri parçalandı. Baromuzun pankartı parçalandı. Biz oraya sadece cübbelerimizle gittik. Cübbelerimiz silah değil, barıştır, özgürlüktür, hukuktur, adalettir. Barış, özgürlük, adalet ve hukuk herkese lazım” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA