ESNAF EN FAZLA MERSİN’DE KEPENK İNDİRDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAF EN FAZLA MERSİN’DE KEPENK İNDİRDİ


 

56 il içerisinde esnafın en çok kepenk indirmek zorunda kaldığı iller Mersin, Bursa ve Manisa oldu. En fazla kepenk indiren kent ise 5 bin 957 ile Mersin oldu!

Haber Merkezi

Son 1.5 yılda 56 ilde toplam 90 bin 743 esnaf, kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu 56 il içerisinde en çok esnafın kepenk indirmek zorunda kaldığı iller Mersin, Bursa ve Manisa oldu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, HDP Hakkâri Milletvekili Sait Dede’nin salgın nedeniyle illerdeki iflas eden esnaf sayısı ile bu kişilerin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi için alınacak önlemlere ilişkin soru önergelerini yanıtladı.

BAKAN HDP’Lİ VEKİLİN ÖNERGESİNİ YANITLADI

Cumhuriyet’in haberine göre Pekcan’ın verdiği yanıtta, önergeye konu olan toplamda 56 il ile ilgili veriler paylaşıldı. Yanıta göre, bu tarihler arasında 56 ilde toplam 90 bin 743 terkin işlemi gerçekleşti. En fazla kepenk indiren esnaf 5 bin 957 ile Mersin’de bulunuyor.

Bursa’da 5 bin 373, Manisa’da 4 bin 568, Muğla’da 4 bin 449 esnaf işyerini kapatmak zorunda kaldı. Aydın’da gerçekleştirilen terkin işlemi sayısı 4 bin 264, Konya’da 3 bin 652, Balıkesir’de 3 bin 568 oldu.

Öte yandan Pekcan, 25 bin TL’ye kadar limitli, 36 aya kadar vadeli, yıllık yüzde 4.5 faiz oranlı, 6 aya kadar ödemesiz dönem uygulanabilen “Hazine Faiz Destekli İşletme Kredisi”nden 3 Haziran 2020 tarihi itibarıyla 627 bin 352 esnafa toplam 15.5 milyar lira tutarında kredi, faiz indirimli kullandırıldığını bildirdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA