AKP’YE FARZ, HDP’YE BASKI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’YE FARZ, HDP’YE BASKI


 

Kadın çalışmaları Akdeniz Belediye Meclisi’nde gerginliğe neden oldu. HDP’li meclis üyesi Bedriye Kuş, “HDP’nin yaptığı tüm güzel paradigmaları AKP hayata geçirince farz, fakat HDP’li belediyeler yapınca bütün şiddet, baskılar ve zorbalık mubahtır” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Akdeniz Belediye Meclisi’nde HDP’li Bedriye Kuş’un kadın çalışmalarına yönelik yaptığı eleştiriler, tartışmaya neden oldu. kadın çalışmalarının HDP’nin paradigması olduğunu söyleyen Kuş’a, AKP’li meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner, “Sanki Akdeniz’de huzur ve barış yok, sanki herkes zulüm içerisinde” diye tepki gösterdi.

“BUNLAR HDP PARADİGMALARI”

Akdeniz Belediyesi’nin 16 ayda yaptıkları kadın çalışmalarını tek tek sıralayan Kuş, “Buraya kadar güzel fakat geçmiş dönemlerde HDP Belediyeleri olarak bunları zaten hayata geçiriyorduk. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir şekilde zaten hayata geçiriyordu ve bu HDP paradigmasıydı. Bunu sürdürmesi güzeldi. Fakat şu ana kadar bunları savunduğu için HDP’li belediyelere kayyum atandı. HDP bu paradigmayı savunduğu için ve hayata geçirdiği için eş başkanlarımız ceza evinde, milletvekillerimizin milletvekillikleri düşürüldü ve cezaevlerine koyuldu. Bu paradigmayı savunduğumuz için kadın çalışmaları yapan kurumlarımız kapandı ve bu kurumlarda çalışan arkadaşlarımız cezaevlerine atıldı ya da onlarca kez soruşturmaya alındı. Bu paradigmayı savunduğumuz için kadın yaşam evlerimiz ya kapatıldı ya da içleri boşaltıldı. Bu paradigmayı savunduğumuz için kadınlar 4 duvar arasına sıkıştırılmak isteniyor ve erkek şiddeti ile baş başa bırakılıyor. Ve yine bu paradigmayı savunduğumuz için seçilmiş bir arkadaşımızın gece yarısı evi köpeklerle basılarak işkence ediliyor” dedi.

“KCK DOSYASINDAN YARGILANILMASI LAZIMDI”

“HDP’nin yaptığı tüm güzel paradigmaları AKP hayata geçirince farz, fakat HDP’li belediyeler yapınca bütün şiddet, baskılar ve zorbalık mubahtır” diyen Kuş, “Bu paradigmaları yürüttüğümüz için bütün kadın kurumlarına, kadın mücadelesini yürüten bütün kadınlara onlarca davalar, dosyalar açılmış ve kadınlar cezaevlerine koyulmaya devam ediliyor. Bütün bu paradigmadan kaynaklı KCK davasından yargılanan binlerce kadın arkadaşımız var, ben de onlardan biriyim. Ve şu anda bu paradigma belediyenin faaliyet dosyasına konduğu için KCK dosyasından yargılanılması lazımdı. Olmaması gerekiyor tabiî ki ama bize yapılınca mubah oluyor da, iktidar HDP’nin paradigmasını yapınca neden normal karşılanıyor? Elbette ki bir kadın olarak mücadelemizi ucunda ölüm dahi olsa demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmamızı sonuna kadar yürüteceğiz” diye konuştu.

AKP’LİLERDEN ELEŞTİRİLERE SERT ÇIKIŞ!

Kuş’un eleştirilerine sinirlenen AKP’li meclis üyesi Aysel Mavioğlu Öner, “Sanki Akdeniz’de huzur ve barış yok, sanki herkes zulüm içerisinde. Mecliste milletvekillikleri düşürülen milletvekillerinden iki tanesi PKK üyeliğinden, bir tanesi de MİT tırlarının fotoğrafını basına sızdırdığı için Anayasa kararıyla meclisten düşürülmüştür. 16 aydır Akdeniz Belediyesi başta. Kadına en çok dokunulan dönemi yaşıyoruz biz. Kadına en fazla projelerin olduğu dönemi yaşıyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında kadın konusunun dışında kalan konular hakkında konuşan Öner, seçim döneminde çocuğu PKK tarafından kaçırılmış bir kız çocuğundan bahsetti. Kadın konusunun dışında bir konuşma yapılınca müdahale edildi. Yapılan müdahaleden sonra sözlerini toparlayan Öner, şunları söyledi;

“Akdeniz Belediyesi çalışıyor. 16 aydır çalıştı ve 3,5 yıl daha çalışacak. En güzel hizmetleri de kadınlara yapacaktır, sabırlı olun. Sizin döneminizde yapılmayan hizmetleri de AKP yapacaktır.”

“HANGİNİZ AKDENİZ’İN SOKAKLARINDA OTURUYORSUNUZ?”

Öner’in konuşmasının ardından söz alan HDP’li Özgür Çağlar, “Okunan rapora diyecek bir şeyimiz yok. Ama acaba hanginiz Akdeniz’in sokaklarında oturuyorsunuz? Hanginiz Akdeniz’de yalın ayak dolaşan çocukların hayatlarını biliyorsunuz? Hanginiz 4’üncü sınıfta okuldan alınıp serbest bölgede çalışan, 16 yaşında evlendirilen çocukların hayatlarını nereden biliyorsunuz?” diye sordu.

Türkiye gibi gelişmemiş ülkelerde kadın, çocuk, eşitlik gibi birçok konunun sadece yazılı sözden ibaret olduğunu belirten Çağlar, “Faaliyet raporu evet olması gereken gibidir, ideal olandır. Ama bugün maalesef Akdeniz’in durumu iyi değildir. Akdeniz bir bataklıktır ve Akdeniz’de yaşayan insanlar bataklıkta yaşamaya devam ediyor. Bizim sosyal adaleti sağlamak için tartışmalar getirmemiz gerekiyor. Siz şu konu hakkında bir şey demediniz, biz bu konu hakkında bir şey demedik gibi tartışmaların hiçbir faydası yok. Kadın konusunda ise Akdeniz sokaklarında bir gezin, kız çocuklarının halini görürsünüz, kadınların ne halde olduklarını görürsünüz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA