BİR PARMAK FAZLALIĞI TANSİYONU YÜKSELTTİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BİR PARMAK FAZLALIĞI TANSİYONU YÜKSELTTİ!


 

Akdeniz Belediye Meclisi’nde sandalye çoğunluğunda eşitlik sağlanması ile değişen dengeler gerilim yarattı. Ali Tanrıverdi’nin bir oylamada “Bir parmak fazlasıyla üzerimize gelecekseniz bu iş olmaz” çıkışı mecliste tansiyonu yükseltti!

HEDİYE EROĞLU

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı olağan toplantısında gerilimli anlar yaşandı. EMEP üyesi iken 31 Mart’ta CHP’ye geçerek meclis üyesi seçilen Halil Kara’nın partisine dönüşü ile komisyonlarda temsili ile ilgili görüşmelerde gerilimli anlar yaşandı.

HALİL KARA EMEP’E GERİ DÖNDÜ

Artık CHP’den istifa ederek EMEP’i temsilen mecliste yer aldığını açıklayan Kara, “Ben 31 Mart seçimlerinde EMEK Partisi üyesiyken CHP listelerinden meclis üyesi seçildim ve bir yıldan beri CHP grubunda bulunuyordum daha önce ayrılacaktım ama bu dönem CHP’den istifa edip, EMEK Partisi’ne geçtim. Bir yıllık süreç içerisinde CHP’liler beni kendilerinden ayrı görmediler hiçbir ayrımcılık yaşamadım.

Komisyon üyeliği 5 kişiden oluşunca 10 komisyonumuz olduğu için komisyon üyesi tam sayısı meclis üyesi tam sayısından fazla olunca yasa gereği bağımsız veya grubu bulunmayan partilerin meclis üyeleri de komisyonlarda yer alabiliyor. Ama bunun meclise sunulması gerekiyor. Ben de sunuyorum” dedi.

Ancak Başkan Gültak, önerge verme aşamasının geçildiğini söyleyerek, Halil Kara’nın başka bir partiden ancak komisyon üyeliğine alınabileceğini belirtti.

CHP AKDENİZ’DE ERİYOR

Halil Kara’nın ve Süleyman Kahraman’ın istifası ile CHP’nin en güçlü olduğu bölgelerden biri olan Akdeniz’deki kan kaybı sürmüş oldu. Son gelişmeler ışığında 38 kişilik Akdeniz Belediye Meclisi’nde 10 HDP’li, 8 CHP’li, 2 MHP’li, 1 EMEP ve AK Parti’nin başkan hariç 16 üyesi bulunuyor.

“BİR PARMAK FAZLASIYLA ÜZERİMEZE GELECEKSENİZ BU İŞ OLMAZ”

CHP’lilerin grubu olmayan bir üyenin komisyonlarda görev alması ile ilgili teklifin oylanmasında ısrar etmesi üzerine Başkan Gültak, oylamayı kabul etti.

Söz alan Ali Tanrıverdi’nin “Bir parmağınız fazla diye her dediğiniz olacak diye bir şey yok. Biz kimseyi germiyoruz, bundan sonra bize böyle davranılacak ise biz kendimizi her ortamda savunmayı biliyoruz. Öyle saldırmayla bağırmayla çağırmayla bu işler olmaz. Bir parmak fazlasıyla üzerimize yürüyecekseniz bu iş böyle olmaz” demesi üzerine AKP’lilerden tepki geldi.

Başkan Gültak da AKP’li meclis üyelerini müdahale etmemeleri için uyararak, “Burada her arkadaşımızın mecliste bir yerde olması Akdeniz için bizim belediyemiz, tüm insanlar için doğru olacağına inanıyorum” diyerek oylamaya geçti ve EMEP’li Halil Kara’nın grubu olmamasına rağmen komisyonlarda görev alması kabul edildi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA