PARALAR NEREDE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARALAR NEREDE?


 

31 Mart seçimlerinde borçsuz bir belediye devralan ancak aradan geçen 15 ayda iki defa olmak üzere 30 milyon TL borç yükünün altına giren Başkan Özyiğit, bir yılda yaptığı sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle övündü!

HEDİYE EROĞLU

Gelir düzeyini yüksek olduğu bilinen Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde 31 Mart’ın üzerinden geçen 15 ay sonra belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde muhtarların katılımı ile belediyenin “Yenişehir Halk Kart” uygulaması için düzenlenen toplantıda yeni tip koronavirüs covid19 ile mücadele kapsamındaki tedbirlere yeteri kadar uyulmaması dikkat çekti.

ASFALT, PARK BAKIM HİZMETLERİ SÜRÜYOR

Suriyeliler ile nüfusu 300 bine yaklaşan ilçede son bir yılda yaptıkları çalışmaları anlatan Özyiğit, öncelikle Yenişehir Belediyesi’nin 365 günlük faaliyetlerini sinevizyon sunumu ile anlattı.

31 Mart seçimlerinde borçsuz bir belediye devralan ve kasasında 1,5 milyon TL bulunan Yenişehir Belediyesi’nin yeni yönetimi aradan geçen 15 ayda iki defa olmak üzere yaklaşık 30 milyon TL borçlandı. Ancak Belediye yönetimi bir yılda yaptığı sosyal, kültürel ve sportif etniklerle övündü!

Yaklaşık 180 milyon TL bütçesi bulunan belediyenin son bir yılda asfalt çalışmaları ile park ve bahçelerde bakım çalışmalarını sürdürdüğünü bildiren Özyiğit, Alanya Sokağı yenileme çalışmasına da başladıklarını anımsattı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ‘GÖRÜŞME’ AŞAMASINDA

Mersin merkezdeki en gelişmiş ilçe olarak bilinse de kentsel dönüşümün acil ihtiyaç olduğu bölgelere sahip Yenişehir’de bu alandaki çalışmalar için Eğiriçam Mahallesi’nde görüşmelere başladıklarını söyleyen Özyiğit, ulaşım sorununu çözümüne ise değinmedi.

“HİÇ KİMSE BİZDEN YAPMACIK YA DA RÜZGARA GÖRE BİR DAVRANIŞ BEKLEMESİN”

“Hiç kimse bizden yapmacık ya da rüzgara göre bir davranış beklemesin” gibi ilginç bir çıkış da yapan Başkan Özyiğit, “Bir sorununuz olduğunda daha önce kimi arıyordunuz; tanıdığınız bir meclis üyesi veya müdürü. Ama şimdi bir merci var. Halk Masası’na ulaşıyor bu talep ve şikayetler” dedi.

“3 EVDEN BİRİNE GİRDİK”

Pandemi sürecinde kentteki evlerin 3’te birine ulaşarak gıda kolisi, hijyen paketi gibi destekler verdiklerini de belirten Özyiğit, ilçedeki ihtiyaç sahibi kişilerin belirlenmesi için de çalışma başlattıklarını açıkladı.

KARTLARA 200 TL YÜKLENDİ

Halk Kart uygulamasının halkın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirileceğini de söyleyen Özyiğit, “Bu kart ile anlaşma yaptığımız Yenişehir esnafından alışveriş yapılabilecek. Zincir marketlerde bu kart geçerli olmayacak ve Yenişehir esnafın kazanması sağlanacak. Ekmek almaya zorlanan vatandaşlara can suyu niteliğinde bir karttır. Kartlarda 200 TL olacak. İlk etapta bin kişi başvurdu ama hedefimiz 4 bin kişiye bu kartları dağıtmak” dedi.

Toplantı sonrası sahneye sosyal hizmet ekibine çağıran Abdullah Özyğit, kart dağtıımı için start verilmesi talimatı verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA