UĞUR MUMCU PARKI İÇLER ACISI HALDE! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

UĞUR MUMCU PARKI İÇLER ACISI HALDE!


 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’ndeki Uğur Mumcu Parkı’ının içler acısı hali tepki çekiyor!

GİZEM EKİCİ

Büyükşehir Yasası öncesi belediyelik olan, yasanın yürürlüğe girmesiyle mahalle statüsüne geçen Tarsus’un Yenice Mahallesi’nde, 2007’de inşa edilen Uğur Mumcu Parkı kaderine terk edilen görüntüsü ile tepki çekiyor!

Fatih Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan 4 dönümlük alan üzerine yaptırılan Uğur Mumcu Kültür Parkı'nın açılışına; dönemin CHP Mersin Milletvekili bugün ise Büyükşehir Belediye Başkanı olan Vahap Seçer de katılmıştı.

Belde halkının dinlenip, rahat hareket edebildiği park içerisindeki çay bahçesinin kapanmasının ardından başlayan kötü gidişat bu kadarda olmaz dedirtiyor.

Yıkık döküp vaziyetteki oyuncaklara sahip parkın pislik içerisindeki dinlenme alanına girişi önlemek için parkın etrafının jiletli tel örgülerle çevrilmesi de tepki çekiyor.

MERSİN’E YAKIŞMIYOR!

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Tarsus Yeniceliler Dernek Başkanı Kadir Duman, Yenice’nin tam göbeğindeki alanın stratejik önemine dikkat çekerek mevcut görüntünün Mersin’e yakışmadığını söyledi.

Parkın 2006 - 2007 yıllarında Milli Eğitim Müdürlüğü ile 4 dönüm okul arsası karşılığı yapıldığını anımsatan Duman, parkın içerisinde kafeterya, dinlenme yeri amfi tiyatro, satranç zeminli ve çocuk oyun alanı da bulunan bir yer olduğunu anımsattı. Ancak bugün tüm bu alanların kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Duman, “Burası sosyalleşme anlamında Yenice’ye önemli katkılar sunan bir yer iken Tarsus Belediyesi’nin eski Başkanı Şevket Can döneminde bakımsızlıktan işlevini yitirmeye başladı. Bu arada burayı yapan Yenice Belediye Başkanı’nın ihmali sonucu buranın tapusu belediye adına kayıt etmemiş. Şimdi Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan bu konuda bir girişimde bulundu ancak sonuç alamadı. Parkın etrafı tamamen jiletli telle çevrili olup kapısı kilitli ve birçok yeri tahribata uğramış durumda. Bu alan beldenin göbeğinde göz görgüsü olarak durmaktadır. Yapılacak iş Milli Eğitim Müdürlüğü’nün zamanında takas yoluyla yapımına izin verdiği ve 2017 yılına dek insanlara hizmet veren bu yerin belediyeye devri konusunda duyarlı davranılması ve yeniden eski güzel günlerine döndürülmesidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA