“BAROLAR YIKILDIĞINDA HERKES KİMSESİZ KALACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BAROLAR YIKILDIĞINDA HERKES KİMSESİZ KALACAK”


 

Haber Merkezi

İktidarın, baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirecek yasal düzenleme girişimine karşı Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ın da aralarında bulundu 78 baro başkanı gazetelere ilan vererek vatandaştan destek istedi. “Bu ülkede yaşayan, hukuk devletine ve insan onuruna inanan her vatandaşa tarihi bir çağrıdır” diyen 78 baro başkanı, “Baroların bölünmesi, parçalanması, bağımsız savunma yerine siyasete ya da başka ortaklaşmalara dayalı, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratacaktır. Barolar yıkıldığında herkes kimsesiz kalacak” görüşünü dile getirdi.

 ‘Çoklu baro’ sisteminin getirilmek istenmesine karşı çıkan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ile birlikte 78 baro başkanı ortak bir açıklama yaparak gazetelere ilan verdi. Açıklamada, değişikliğin parçalama tehdidi olduğu, baroları niteliksizleştireceği vurgulandı.

78 baro başkanının imzasını taşıyan metin şöyle:

“CUMHURİYETTEN, HUKUK DEVLETİNDEN VE BİRBİRİMİZDEN BAŞKA HİÇ KİMSEMİZ YOK”

Bu metin; bu ülke üzerinde yaşayan, hukuk devletine ve insan onuruna inanan herkese tarihi bir çağrıdır.

 Yaşımıza, güneşe, yağmura ve virüse rağmen ülkemizin dört bir yanından Ankara’ya yürümemizin ve başkentimizin girişinde tarafımıza uygulanan insanlık dışı muameleye rağmen direnmemizin ve kararlı duruşumuzun nedeni;

Baroların yapılarının değiştirilmesi adı altında parçalanma, niteliksizleştirme ve susturulma tehdidine karşı bir tepki ama aslında bu tehdidin vatandaşın sesinin kesilmesi, temel hak ve özgürlüklerinin sınırlandırılması karşısında savunmasız bırakılması anlamına gelmesinedir.

 Baroların bölünmesi, parçalanması, bağımsız savunma yerine siyasete ya da başka ortaklaşmalara dayalı, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklar yaratacaktır.

Cumhuriyet’in ve elbette yargının vazgeçilmez kurumları olan barolar da “çoklu baro” kisvesi altında yıkıldığında, bu ülke üzerinde yaşayan ve adalete ihtiyaç duyan istisnasız herkes artık sessiz ve kimsesiz kalacaktır.

Bizler, aşağıda isimleri yazılı barolar olarak, meslek değerlerimizden vazgeçmeyeceğimizi; meslek örgütümüzün içi boş, sesi kısık, cübbesi düğmeli topluluklara indirgenmesine izin vermeyeceğimizi tarih önünde tüm Türkiye’ye saygı ve büyük bir kararlılıkla arz eder, herkesi seslerinin kısılmasını amaçlayan her türlü tahakküme karşı mücadelemize destek vermeye davet ederiz.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA