“YASA ÇIKARSA NELER YAPABİLECEĞİMİZ DÜŞÜNÜLMELİ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YASA ÇIKARSA NELER YAPABİLECEĞİMİZ DÜŞÜNÜLMELİ”


 

Haber Merkezi

İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, İyi Parti Teşkilat Başkanı Av. Ahmet Murat Metin, İyi Parti Yenişehir İlçe Başkanı Kahraman Turgut Kaya, İyi Parti Toroslar İlçe Başkanı İsmail Yetkil, , İyi Parti Silifke İlçe Başkanı Av. Medine Gürbüz İslim, Toroslar İlçe Sekreteri Kıyas Uslu, İyi Parti Mersin Toplumsal Politikalar Başkanı Teoman Korkmaz, İyi Parti Mersin Gençlik Politikaları Başkanı Av. Suat Şahin, İyi Parti Mersin Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı Av. Ayşe Artuğ, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, Ankara’da baro başkanlarına yapılan müdahaleyi kınadılar. Yeşilboğaz konuşmasında, “200 metre yürüyebilmek için 27 saat direndiysek, baroları ve avukatlık mesleğini geriye götürecek, parçalayacak bir yasa çıkarsa neler yapabileceğimiz düşünülmeli” dedi.

“KAZANIMLARI TESLİM ETMEYECEĞİZ”

Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Mücadelemiz zor ama kazanmamız imkânsız değil. 200 metre yürüyebilmek için 27 saat direndiysek, baroları ve avukatlık mesleğini geriye götürecek, parçalayacak bir yasa çıkarsa neler yapabileceğimiz düşünülmeli. Çünkü bu sadece baroların değil, toplumun sorunu. Bu kazanımlar, geçmişte uğrunda bedeller ödemiş olan meslektaşlarımızın tırnaklarıyla kazandığı haklardır. Bu kazanımları teslim etmeyeceğiz. Hak ve hukuk mücadelesini hep birlikte vermek zorundayız. Ankara’da yaşadığımız o zorlu süreçte bizleri ziyaret ederek destek veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ve sizlere teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

“BÖLÜNMÜŞ BAROLARI YÖNETMEK KOLAY”

İyi Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, adaletin temsilcileri olan baro başkanlarının adalet aramasının Türkiye adına utanç verici olduğunu belirterek, “Bölünmüş baroları yönetmek kolay olduğu için baroları parçalamak istiyorlar. Güçlü dengesini bir tarafa koyacaklar ve barolar arasında eşitlik dengesi olmayacak. Adalet ve özgürlük herkes için var. Bu kavramlar evrensel dille ortaya konulup, evrensel hukuk kuralları çerçevesinde uygulanmalı. Adaletsizliğin çıkış noktasında mutlaka toplumsal tepki gösterilmelidir. Ankara’da baro başkanlarına yapılan müdahale asla kabul edilemez. İyi Parti olarak, Türkiye’de doğru olan her şeyin yanındayız. Bize ihtiyaç duyduğunuzda İyi Parti olarak her türlü yanınızda olacağımızı belirtiriz. Size ve diğer baro başkanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, verdiğiniz mücadeleyi kutluyoruz” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA