İMAR PLANLARI HIZ KAZANDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İMAR PLANLARI HIZ KAZANDI!


 

Mersin’de 14 yıldır süren plansız yaşamın sonuna yaklaşılıyor. İmar planları hız kazanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerini sürdürüyor.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de 2015 yılından buyana imar planlarının onama süreçleri bittiği halde hayata geçirilmeyen uygulamaların kente yarattığı yıkımın etkisi büyük olurken, yeni dönem için yürütülen çalışmalarda sona gelindi. İmar planlarının hız kazanması ile Mersin’de 14 yıldır sürensiz plansız yaşamın sonuna gelindi.

BELEDİYECİLER VE MİMARLAR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU

Mimarlar Odası belediye yetkilileri ile fikir alışverişi görüşmelerini sürdürüyor. Mezitli Belediyesi Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Vakkas Kılıç, Toroslar Belediyesi Meclisi ve İmar Komisyonu Üyesi Hıdır BERK ve Akdeniz Belediyesi Plan Bütçe Komisyon Başkanı Üyesi Salih Akbaş, Odayı ziyaret ederek yöneticilerle bir araya geldi.

Mimarlar Odası Başkanı Ünal Şahin başkanlığında karşılanan belediye yöneticileri ve meclis üyeleri, özellikle 1/1000 uygulama imar planlarına dair görüşmelerde bulundu.

PERİYODİK OLARAK BİRARAYA GELİNMELİ

Ziyaretleri gazetemize değerlendiren Başkan Şahin, bu buluşmaları önemsediklerini belirterek, bu görüşleri periyodik olarak yapılacak toplantılarla karşılıklı fikir alışverişleriyle tartışmak istediklerini belirtti.

Mimarlar Odası Mersin Şubesi olarak planların kentin anayasası olduğu bilinci ile, tüm ilçe belediyelerinde planlara kamu yararı gözeterek katkılar sunmak için zeminler yaratma gayesinde olduklarını bildiren Şahin, “Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz de bu ziyareti olumlu bulduklarını, kente yapılacak müdahalelerin, meslek odaları görüşleri alınarak yapılması gerektiğini ve bu anlayışla tüm partilere ve yurttaşlara ilkeli zeminlerde oda görüşlerinin aktarılması konusunda her zaman çaba sarf ettiğimizi ve bundan sonra da bu çabanın artarak devam edeceklerini dile getirdiler.

Bu vesile ile kamu oyuna bir kez daha duyuruyoruz ki; Odamız kamu yararı dışında hiçbir kaygı gütmeden, parti, yurttaş ayrımı yapmadan, meslek disiplini içerisine giren tüm konularda görüş vermeye hazırdır, Meslek Odalarının varlık amacı da tam olarak budur” dedi.

“PLAN SÜRECİ SPEKÜLATÖRLER TARAFINDAN YÖNETİLDİ”

Kentin özellikle 2015’de başlayan plan yolculuğunun çok uzun bir süre spekülatörler tarafından yönetildiğinin altını çizen Şahin, bu nedenle de bir arpa boyu yol alınamadığını aktardı. “Bu süreç 2018’in sonuna kadar geldi. Yaklaşık 14 yıl plansız ve kararsız bir süreçle karşı karşıya kaldık. Özellikle 2017-2020 arasındaki dönemde ise kentin hiç planı olmadı. Kentin imar planı diye bir imar planı yoktu” diyen Şahin, plansızlığın getirdiği pek çok sorunun bugün çözüm beklediğini işaret etti.

Bugün Mezitli İlçesi’nin imar planlarının Tece bölgesi hariç Haziran ayında kabul edildiğini anımsatan Ünal Şahin, Yenişehir ilçesinin ise 8 Temmuz’da yapılacak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylanmasının beklendiğini aktardı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : Mikail - Tarih : 28/6/2020 - 21:49:19
    Sonuç?? Balon haber


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA