BÜYÜKŞEHİR’E BİR TEPKİ DE MECLİS’TEN! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’E BİR TEPKİ DE MECLİS’TEN!


 

Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Topkara, her gittikleri yerde karşılarına yüksek su faturaları konulduğunu, daha önceki dönemde olduğu gibi bu dönemde de kadro sorunu nedeni ile başkanın ikinci, üçüncü adamlarının hataları sonucu sorunlar yaşandığını, meclise bir türlü getirilmeyen ve halkın bir türlü benimsemediği logonun da onay alınmadan ısrarla kullanıldığını söyledi.

SERKAN TULTAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Mehmet Topkara, Radyo Ülkü’de yayınlanan ve Serkan Tultak’ın sunduğu Yerel Gündem programında, önemli açıklamalar yaptı.

“İLK KEZ AÇIKLIYORUM: “SU FATURALARI NEDEN YÜKSEK?”

Her gittikleri yerde en çok şikayet konusunun su faturaları olduğunu anlatan Topkara, çarpıcı gerçeği ilk kez açıklayarak şunları söyledi:

“2018 yılında Mecliste atık su bedelleri ile ilgili bir karar aldık. Köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerinin atık su bedelini %15’e düşürdük. Bu bilgiler MESKİ’nin internet sitesinde de mevcuttur. 2019 da bu tarife aynen devam etti. 2020 yılında ise komisyonun dahi haberi yokken, bizimde ret oyu kullandığımız karar alındı ve köyden mahalleye dönüşen yerlerde atık su bedelleri bir anda yüzde 50’lelere kadar çıktı. Merkezde ve Beldelerde de yüzde 45’ten yüzde 50’ye çıktı. Bu gizli zamdır ve hiç konuşulmuyor. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, esnaf gezilerinde sürekli bu sorulara muhatap olurken, bunları anlatmadı. Oysa ki Mecliste Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı ile girdiği polemik vardı ve özelikle ilk abone olacaklardan alınacak ücretlerde de “Tüm siyasi sorumluluğu ben alıyorum” bile demişti.”

“KANALİZASYON YOK AMA YÜZDE 50 ATIK SU BEDELİ VAR”

“Kanalizasyon olmayan yerlerden atık su bedeli alınıyor” diyen Topkara, şöyle devam etti:

“Köyden mahalleye dönen birçok yerde kanalizasyon bile yok. Yer yer vidanjör hizmeti yok. Vatandaş bir fatura dönemi içinde vidanjör isterse ücretsiz, ikinci kez isterse ücret ödemek zorunda kalıyor. Ama vatandaş o bölgede ne yapmış, kuyular/çukurlar açarak kendi bir çözüm bulmuş. Bu bilinen bir şey. Türkiye’nin her yerinde de bunlar yapılıyor. Yasa atık su bedelinin alınmasını emrediyor ama oranı konusunda bir şey demiyor. Birde bakım bedelleri eklendi. En önemlisi de kademe uygulamasıdır. Geçmiş dönemde bu kademe yüzde 15 idi. Sonra yüzde 12’ye bu dönemde ise yüzde 10’a indirildi. Burada her ne kadar ‘tasarruf için’ denilse de bir evin ihtiyacı bellidir ve o su mutlaka kullanılıyor. ‘Yüzde 60’sı 10 tonun altında su kullanıyor’ denilse de bu bana pek inandırıcı gelmiyor.”

“HER AY SUYA ZAM VAR”

Her ay suya zam yapıldığını anlatan Topkara,“Tonu 5 liradan başlayan su, kademe nedeniyle 7 ile 10 lira arasında değişen ücretlere ulaşıyor. Her ay açıklanan TEFE-TÜFE oranı kadar otomatik yine suya zam yapılıyor. Burada yasa bir üst limit koyarak bunu yüzde 1 yapmış. Bu geçmiş dönemde de vardı. Sonuç olarak tüm bunlar aynen faturaya ek ücret olarak yansıyor.”Dedi.

“BAŞKAN YAŞADIĞI SORUNLARI, YANINDAKİ KİŞİLER YÜZÜNDEN YAŞADI”

Büyükşehir’deki kadro konusunda da bir türlü randıman alınamadığını anlatan Topkara, konu hakkında, “Biz Başkanın Mersin için atacağı adımda her zaman yanında olma gayreti içindeyiz. Ancak kadro kurma konusunda istediği verimi aldığını düşünmüyorum. Biz önceki dönemde de genel sekreterden dolayı sıkıntı yaşadık. Bu dönemde de yaşıyoruz. İsimlere takılmadan bunu söylüyorum. Sonuçta Başkan her şeye yetişemez ve bunları organize edecek kişiler bellidir. Bir numara Belediye Başkanıdır, iki numara genel sekreterdir. İki numara Başkanın yarısından daha fazla olmak zorunda. Sahada, halkın ve çalışanın yanında olmak zorundadır. Ben Başkanın Cumhurbaşkanı ile yaşadığı sorunlarda da iki, üç, dört numaralı kişilerden dolayı yaşadığını düşünüyorum. Ve bu kadro kurmasına kadar yansıdı, çok değişimler gördük.”Şeklinde konuştu.

USULSÜZ KULLANILAN LOGO İÇİN İLGİLİ KURUMLAR HAREKETE GEÇMELİ

Logonun maliyetini ‘iki tantuni bir ayran’ olarak açıklayan Başkan Seçer’in logo ilgili tutumunu da eleştiren Topkara,  “Kentte yine tartışılan konulardan bir diğeri logo. Biz logo diyoruz ama onlar ısrarla ‘logo değil, simge’ diyorlar. Simge diye bir şey olmaz. Sabuna bile bunu bastınız. Ama kent benimsemedi. Kendi partilileri bile benimsedi. Biz şunu isterdik. Önemli isimler var bu kentte. Üniversiteler var. Bir seçici kurul oluşturulur. Değişime karşı değiliz, yapılış şekli yanlıştır. Burada temel sorun her yerde bu yeni logo kullanılıyor ve hala meclise gelmiş değil. Biz sadece öneri verebiliriz, gündeme getirebiliriz ya da dilek - temenniler bölümünde konuşabiliriz. Ancak tüm bunlara gerek kalmadan başkanın logoyu meclis gündemine getirmesi lazımdı. Bu şekilde yıllarca kullanamazsınız. Birçok organizasyonda kullanıldı. İlgili kurumların harekete geçmesi lazım. Araçlar giydirildi. Her yerde bu logo var. Başkandan bir an evvel bu konuyu gündeme getirmesini bekliyoruz. Sanki bir algı ile bize bu logoyu kabul ettirmeye çalışıyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA