ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI ÇÖZÜM PLANINIZ NE? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARI ÇÖZÜM PLANINIZ NE?


 

‘Çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işleyenlere af’ tartışmasının sık sık gündeme getirilmesini endişe verici bulan Günebakan Kadın Derneği, mecliste gurubu bulunan Mersinli siyasi partilere, “Tüm bu veriler ışığında çocuk cinsel istismarının çözümü ile ilgili planınız/öneriniz nedir?” diye sordu.

Haber Merkezi

Günebakan Kadın Derneği; son aylarda sıkça gündeme gelen ve istismar affı yasası olarak medyada yer alan söylemler, kadın ve kız çocuklarının hakları açısından endişelendiklerini dile getirdiler. ‘Çocuklara yönelik cinsel istismar suçunu işleyenlere af’ tartışmasının sık sık gündeme getirildiğini söyleyen Yönetim Kurulu, “Bu yasa tasarısı ile Hükümet; çocuk cinsel istismarı suçu hükümlüsü erkeklerin, evlenmiş olmaları ve beş yıl evli kalmaları koşuluyla -ailenin mağdur olmaması için- cinsel istismar cezalarının kaldırılmasını teklif etmektedir. Kadın örgütlerinin itirazlarına rağmen bu yasa tasarısı hala tartışılmaktadır. Devletin yükümlülüğü çocukların yüksek yararını korumaktır. Bu yasa tasarısı sadece 264 ailenin erken yaş evliliği ile ilgili bir çalışma değildir. Bu madde hem Medeni Kanun hem de Türk Ceza Kanunu’nda geçmiş dönemlerde kazanılmış haklardan geri adım atılması demektir” diye açıkladı.

“SÖZLEŞME VE YASALAR MAALESEF YETERİNCE UYGULANMAMAKTADIR” DEDİ.

Birleşmiş Milletlerin Çocuk Hakları Sözleşmesini 18 yaş altı tüm bireyler; olarak tanımladığını açıklayan Yönetim Kurulu, “Bu yasa tasarısı tüm ulusal ve uluslararası düzenlemelere de aykırılık içermektedir. 2011 yılında mecliste tüm partilerin oy birliği ile kabul edilen İstanbul Sözleşmesinde; ‘Kadına karşı şiddetten’, kadınlara karşı bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık anlaşılacak ve bu terim, ister kamu ister özel yaşamda meydana gelsin, söz konusu eylemlerde bulunma tehdidi, zorlama veya özgürlüğün rastgele bir biçimde kısıtlanması da dahil olmak üzere, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar ve acı verilmesi sonucunu doğuracak toplumsal cinsiyete dayalı tüm şiddet eylemleri olarak anlaşılacaktır; ‘Taraflar bu sözleşme kapsamındaki her türlü şiddetin önlenmesi ve bu tür şiddet eylemleriyle mücadele edilmesine yönelik ilgili tüm tedbirleri içeren devlet çapında etkili, kapsamlı ve birbiriyle koordineli politikaların benimsenip uygulanmasını mümkün kılacak, gerekli yasal ve diğer tedbirleri alacak ve kadına karşı şiddete karşı bütüncül bir mukabelede bulunulmasını temin edeceklerdir’ denmektedir. Bu sözleşme ve yasalar maalesef yeterince uygulanmamaktadır” dedi.

“ÇOCUK CİNSEL İSTİSMARININ ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ PLANINIZ/ÖNERİNİZ NEDİR?”

“Günebakan Kadın Derneği olarak; Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin Mersin İl Başkanlıklarına, Mersin İl Kadın Kollarına ve Mersin Milletvekillerine birer mektup göndererek, ‘çocuklara cinsel istismar suçunu işleyenlere af’, kadına yönelik şiddetle mücadele ve İstanbul Sözleşmesi ile ilgili düşüncelerini ve varsa yaptıkları veya planladıkları çalışmaları öğrenmek istedik” diyen Yönetim Kurulu, şu soruları yönlendirdi;

“Tüm bu veriler ışığında çocuk cinsel istismarının çözümü ile ilgili planınız/öneriniz nedir? Kadın haklarının geliştirilmesi ve şiddetin önlenmesi ile ilgili planınız/öneriniz nedir? Uluslararası CEDAW ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanma pratiği ile ilgili değerlendirmeniz nedir? Görüşleriniz doğrultusunda parti içinde, gerçekleştirdiğiniz ya da planladığınız çalışmalar varsa nelerdir?

Bu sorulara verilecek cevaplar biz kadınlar için çok önemli. Bu ülkede politika yapan, mecliste yasa çıkaran ve bizleri temsil eden seçilmişlerin bu alandaki görüşlerini ve çalışmalarını bilmek tüm Mersin’li kadınların hakkıdır. Görüyoruz, duyuyoruz, susmuyoruz, örgütleniyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA