BETON YIĞINI OLACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BETON YIĞINI OLACAK!


 

Çiftlikköy ve Kaleköy sınırlarındaki 260 dekarlık alanın TOKİ’ye tahsis edilmesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel; “Bu araziyi tarımdan çıkarıp beton yığınına çevirmek hangi akla, hangi mantığa sığar? Allah’tan korkun!” diye isyan etti.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Kaleköy ve Çiftlikköy sınırlarındaki 260 dekar hazineye ait tarım arazisinin betonlaştırılmak üzere TOKİ'ye tahsis edilmesini Meclis kürsüsünden eleştirdi.

Gökçel kürsüde şunları söyledi;

"Mersin'in Üseli köyünde doğan, hayatını çiftçilikten kazanan bir milletvekili olarak konuşuyorum.

Çocukluğumda, yanımda, yöremde herkes ekmeğini topraktan kazanırdı. İnsanlar, dereden su taşır, tarımsal üretim yapar para kazanırdı, çoluğuna çocuğuna gelecek kurardı. Köylünün kendi arazisi de vardı, hazine arazisi de kullanılırdı. Çiftçinin ezilmesine hiçbir zaman izin verilmezdi. Çiftçinin ürettiği, alın teri döktüğü, çoluğunun çocuğunun geleceği olan hazine arazisi elinden alınmazdı, rantiyecilere peşkeş çekilmezdi. Bugün ise vatandaşın her biri ayrı dertli, bir dokunup bin ah işitiyoruz. On sekiz yılda iktidar köylüyü dert yükü altında ezdi, hayatından bezdirdi.

“MERSİN TARIMIN KALESİYDİ”

Değerli milletvekilleri, önceki gün Mersin'de tarımın kalesindeydim. Kaleköylü, Çiftlikköylü hemşehrilerim tarım yapmak istedikleri için topraklarını imara açtırmadılar. Atalarından, dedelerinden kalan arazilerde üretim yapıyorlar. Arazileri sulamak için bin bir emek çektiler, sulama birliği kurdular. 24 bin dekar araziyi sulamaya başladılar. İçinde kendi arazileri de vardı, ecrimisil ödedikleri hazine arazileri de vardı. Ama ne oldu? Güzelim tarım arazilerini ranta kurban ettik; her yer beton oldu, beton toprağı yedi, zehirledi, bitirdi. 24 bin dekar araziden kala kala 9 bin dekar kaldı, 5 bin dekarı Kaleköy'e ait. Kale düşerse bu bölgede tarım diye bir şey kalmayacak.

Köylülerin ısrarla üzerinde üretim yaptığı hazine arazisine birileri el koyma peşinde. Mersin Üniversitesine yakın bölgede 260 dekarlık hazine arazisi var. Kaleköylü, Çiftlikköylü hemşehrilerim yüzyıldır bu hazine arazisinde üretim yapıyor, ecrimisil ödüyor ve üstünde insan sağlığına en faydalı şey olan limon üretiyor, zeytin ve şeftali üretiyor. Bu arazinin bir yüzü Akdeniz'i görüyor, diğer tarafı heybetli Toroslara bakıyor. Beton meraklılarının ağzını sulandırıyor bu arazi, rantiyecilerin iştahını kabartıyor.

“YANDAŞLAR VE RANTİYECİLER KULLANACAK BU ARAZİYİ”

Mersin Üniversitesi yakınındaki 260 dönüm hazine arazisinin TOKİ'ye tahsis edildiğini öğrendik. Köylülerin elinden araziyi alıp başkalarına kullandırmak için yapılan bir oyun bu bence. Bu hazine arazisini köylülerin elinden alıp kime kullandıracaksınız? Ben, size söyleyeyim kime kullandıracaksınız: bu asla Çiftlikköylü, Kaleköylü hemşehrilerim olmayacak; ancak yandaşlar ve rantiyeciler kullanacak bu araziyi. Bu araziyi tarımdan çıkarıp beton yığınına çevirmek hangi akla, hangi mantığa sığar? Allah'tan korkun! Bu devirde yeni beton yığınlarına mı; tarım ürünlerinin üretildiği, vatandaşın nefes alabileceği alanlara mı ihtiyaç var? Siz, tutup, yüz yıldır limon, zeytin, şeftali yetişirken köylünün arazisini alıp beton yığınına çevirmeye çalışıyorsunuz; yok böyle bir şey, Allah'tan korkun! Yenişehir'e, Mezitli'ye ihanet etmeyin; Mersin'e ihanet etmeyin.

“İŞİNİZE GELİNCE ‘HUKUK’, İŞİNİZE GELİNCE ‘ALLAH KORKUSU’”

İşinize gelince ‘hukuk’, işinize gelince ‘Allah korkusu’ diyorsunuz. Hazine arazisini Kaleköylü, Çiftlikköylü hemşehrilerimin elinden alanın Allah korkusu var mıdır? Orada benim Kaleköylü, Çiftlikköylü hemşehrilerimin hiç mi hakkı yok? Tamam, arazi hazine arazisi. Bizim köy yerinde bir deyim var ‘kadim hakkı’ diye. Buradaki hazine arazileri atalarından miras olarak kalmış, tarımsal üretimde kullanmışlar; cefa çekmiş, sulamışlar; ülke ekonomisine katkıda bulunmuşlar, çoluğunun çocuğunun geçimini sağlamışlar. Bu araziler bu köylülerin hakkı, Çiftlikköylülerin hakkı bu. 260 dekar arazinin tahsislerinin derhâl yapılıp tapularının köylüye verilmesi gerekiyor. Biz, üretelim diyoruz, çiftçi köylü para kazansın, mutlu olsun...

“BU İNSANLAR ALIN TERİ DÖKÜYORLAR”

Değerli arkadaşlar, burada anlatmak istediğim şu: Bu bahse konu olan arazi Kaleköylü ve Çiftlikköylü vatandaşlar tarafından kullanılıyor. AKP'li arkadaşlar, özellikle dinleyin. MHP'li arkadaşlar, özellikle dinleyin. Baki Bey bilir, Kaleköylülerin yüzde 80'i, 90'ı ya AKP'ye oy veriyor ya MHP'ye oy veriyor. Burada bu vatandaşları mağdur etmeyin, bu insanların atalarından kalan bu arazileri ellerinden alıp TOKİ vasıtasıyla birilerine peşkeş çektirmeyin. Bu insanlar alın teri döküyorlar. İçerisinde 50-60 yıllık ağaçlar var, bu ağaçları tarımdan uzaklaştırmayın. Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz limon üretiliyor bu arazide. Bu arazileri, betona peşkeş çektirmeyelim diyorum."


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA