DENİZ KAPLUMBAĞALARININ ÜREME ALANLARI KORUMA ALTINA ALINDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DENİZ KAPLUMBAĞALARININ ÜREME ALANLARI KORUMA ALTINA ALINDI


 

Mersin’in Bozyazı ilçesinde deniz kaplumbağalarının üreme alanları, belediye tarafından koruma altına alındı.

Bozyazı Belediyesi tarafından yapılan sahil yolu çalışmaları sırasında, işçiler tarafından deniz kaplumbağasının kumsalda açtığı çukura yumurtalarını bıraktığı fark edildi. Durum yetkililere bildirilince sahile giden Bozyazı Belediyesi ekipleri, yuvaları korumaya aldı. İçerisinde yumurta bulunan çukurlar koruma kafesine alınarak, kafeslerin üzerine, 'deniz kaplumbağası yuvasıdır. Lütfen koruyalım' yazısının bulunduğu uyarı levhaları konuldu. Vatandaşlar ise yuvaların yerleri ve daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarak bilgilendirildi.

Konuyla ilgili konuşan Bozyazı Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya, doğal dengenin korunmasına, ekolojik yaşamın sürdürülebilir kılınmasına önem verdiklerini söyledi. Bozyazı sahillerinde bazı bölgelerin caretta carettaların yumurtlama alanı olduğunu kaydeden Çetinkaya, “Bozyazı sahilinde belirlediğimiz üreme alanlarınlarının tamamını koruma altına aldık. Bilindiği gibi deniz kaplumbağaları sadece yumurta bırakmak için karaya çıkıyor. Bu kaplumbağalar sadece doğdukları yere geri dönerek, o alanı yuvaları olarak kabul ediyorlar. Vatandaşlarımızın koruma altına aldığımız yuvalara dikkat etmeleri ve bizim görmediğimiz yuvaları ise bize bildirmelerini istemekteyiz. Bilindiği gibi nesli tükenme tehdidi ile karşı karşıya olan deniz kaplumbağalarını korumanın ise hepimizin görevi olduğu unutulmamalı” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA