MERSİN ADLİYESİ’NDE COVİD-19 ALARMI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ADLİYESİ’NDE COVİD-19 ALARMI!


 

Mersin Adliyesi 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nde çalışan bir görevlinin testinin pozitif çıktı. Adliyelerin kalabalık olmasından kaynaklandığını vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Gelmeyin artık, gelmeyin” diye isyan etti.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin Adliyesi 1. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görevli bir çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı. Test sonucunun ardından 1. İcra Hukuk Mahkemesi karantinaya alındı.

Pandemi sürecinin artık yaşamımızın bir gerçekliği olduğunu söyleyen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu gerçeklik kabullenilmeli ve tedbir alınmalı. Adliyeler yine dolu. Gelen kişilerin çoğu eşinin, dostunun duruşması için gelmiş. Gelmeyin artık, gelmeyin” diye isyan etti. Koridorların tıklım tıklım dolu olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Bazı mahkemelerin koridorları güvenlik için kapanıyor, insanlar bu kez de oradaki merdiven aralarına sıkışıyor ve sosyal mesafe kalmıyor. İçeri maskeyle giren vatandaş, girer girmez çıkarıyor. Bu bir vatandaşlık sorunudur. Herkesin kapma ve bulaştırma şansları var. Artık bu gerçeğin kabul edilmesi ve biraz kendimiz, biraz ailemizi ve çevremizi düşünüp işimizin olmadığı yerlere gitmemeliyiz” diye konuştu.

Pandemi sürecinde vaka haberlerinde daha şeffaf olunması gerektiğini de vurgulayan Yeşilboğaz, “Buna göre özellikle Başsavcılığın bu tür durumlarda basına haber vermesinden yanayım. İnsanların paniğe kapılacağından korkuyorlar, açıklanmayınca da bulaşan insan geziyor ve vaka sayısını arttırıyor. Bunlar duyurulmalı. Bizlerde risk altındayız ve bu şekilde önlem alınmalı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA