SİNEK İSYANI BÜYÜYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNEK İSYANI BÜYÜYOR!


 

Havaların ısınması ile birlikte Mersin’de artan haşere sorunu vatandaşı isyan ettiriyor! Sinekle mücadelede özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin yetersiz ve ilgisiz kalması tepkilere neden oluyor!

HEDİYE EROĞLU

Mersin’de yıllardır çözüm üretilemeyen haşere ile mücadele sorunu gündemden düşmüyor. Havaların ısınması ile birlikte Mersin’de artan haşere sorunu vatandaşı isyan ettiriyor! Özellikle sinekle mücadele yetersiz kalınması tepkilere neden oluyor!

Sineklerle baş etmekte sorun yaşayan ve sinekle mücadelenin adresi olan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ateş püsküren vatandaşlar yetkilileri göreve çağırıyor.

BÜYÜKŞEHİR’İN PAYLAŞIMINA ELEŞTİRİ YAĞDI

Son olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı, “İlaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz. Mersin'deki sinek ve haşere sorununu muhtarlarımızla koordine olarak anında tespit ediyor ve hızla çözüyoruz. Üreme dönemlerini ve yerlerini tespit ettiğimiz planlı çalışmalara gelen talepleri ekliyor, Mersinlinin rahatı için durmadan çalışıyoruz” paylaşımı eleştiri oklarının hedefi oldu.

BELEDİYE SESSİZ

Paylaşıma yorum yapan çok sayıda vatandaş tepki göstererek eleştirilerini bir de buradan dile getirdi. Seslerini duyuramamaktan şikayetçi olan vatandaşlar, bir çok defa çeşitli mercilere ilettikleri sinek sorununa çözüm üretilmemesine tepki gösterdi. Muhtarlarla koordineli çalışmalara da şahit olmadıklarını belirten vatandaşların isyanı yüzlerce yoruma neden oldu. Ancak halk sağlığını tehdit eden böyle önemli bir konuda belediye yetkilileri eleştirilere cevap vermeye yanaşmayarak, sessizliğini korudu.

SİVRİSİNEKLERE KARŞI "LEPİSTES BALIKLARI”

Öte yandan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayında sulama havuzlarına bırakılacak lepistes balıklarının sivrisinek larvalarıyla beslenmesine dayanan biyolojik mücadeleyi hayata geçirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, merkez Mezitli ilçesinde bir sulama havuzuna ilk balıkları bırakarak larvalarla biyolojik mücadeleyi başlattı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek mücadelesinde lepistes balıklarının kullanılacağı bir projeyi hayata geçirdi. Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan proje, sulama havuzlarına bırakılacak lepistes balıklarının, sivrisinek larvalarıyla beslenerek büyümelerinin önüne geçmesini içeriyor. Avrupa Birliğine (AB) de sunulan proje, kimyasal kullanımının önüne geçmesi dolayısıyla çevreci olması açısından da dikkat çekiyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA