KIBRIS, MERSİN VE BEYRUT ARASI DENİZ OTOBÜSÜ GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KIBRIS, MERSİN VE BEYRUT ARASI DENİZ OTOBÜSÜ GELİYOR


 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “HADO planımızın temelini attık, bu projemizi başlatacağız. Bu projemiz ile Kıbrıs, Mersin ve Beyrut’a deniz otobüsü ile ulaşım sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehirde yürüttükleri projeler hakkında İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu. Hatay’ın zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirten Başkan Savaş, “Hatay, kıyıda köşede kalmış bir il olarak görülebilir ama çok zenginlikleri var.

Ovasının verimliliği, zengin bitki örtüsü, yer altı zenginlikleri var. 75 civarında sebze meyve yetişiyor. Demir çelik sektöründe çok iyiyiz. 7 ilçemiz deniz ile bağlantılı. Bizim bu zenginliklerimizden faydalanmamız lazım. Hatay’a katkı sağlamalıyız. EXPO için çok güzel çalışmalar yapıyoruz.

Şimdi kırsal kalkınma planı yaptı. Bu planı EXPO’da sunacağız. Kırsal kalkınmada lokomotif ürünleri sergileyeceğiz. UNESCO tarafından tescillenmiş gastronomi şehriyiz. 2017 yılında 9 ay arayla bu başarıyı aldık. Gastronomimiz de iyi gidiyordu ancak pandemi süreci araya girince, Suriye’deki sıkıntılar olunca, ivmemiz biraz düştü. Umarım pandemiyi en kısa sürede atlatırız. Pandemi sürecini atlattıktan sonra hem turizm hem de ticaret konusunda ileriye gitmek istiyoruz. HADO planımızın temelini attık, bu projemizi başlatacağız. Bu projemiz ile Kıbrıs, Mersin ve Beyrut’a deniz otobüsü ile ulaşım sağlayacağız. Bütün bunları Hatay’ın ekonomik seviyesinin yükselmesi için yapıyoruz. Kırsal bölgeye de çok önem veriyoruz. Hayallerimiz değil projelerimiz çok büyük. 2-3 yıla kadar Hatay büyük seviye atlayacak” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA