AKKUYU İNCELENECEK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKKUYU İNCELENECEK!


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı açılan Akkuyu Davası’nda ilgili bakanlıkların ve Milli Güvenlik Kurulu’nun davacı olarak yer almasına ilişkin talebi de Danıştayca onaylanmış oldu.

Yeşil Gazete’nin haberine göre; Mersin’de yer alan Akkuyu Nükleer Santrali’nin bilimsel ve hukuki olarak geçerli bir Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu ve üretim lisansı alana kadar inşaatının tamamen durdurulması talebiyle Danıştay’a yapılan başvuru kabul edildi.

Danıştay İdare Mahkemesi’ne sunulmak üzere Adana Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne yapılan başvuruda ayrıca ÇED raporunun santralin Türkiye’nin milli güvenliği, ekonomik geleceği ve halk sağlığı üzerindeki olası yıkıcı etkilerinin gözetilerek hazırlanması talebi yer alıyordu.

İLGİLİ BAKANLIKLARIN VE MGK’NIN DAVACI OLMASI SÖZ KONUSU

Bölgedeki çevre dernekleri ve meslek odaları tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na karşı açılan davada Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nin de davacı olarak dahil olması talebi de mahkemece kabul edilmiş oldu.

Etkileri bütünsel olarak ele alınabilir

Mecbur olmamakla birlikte eğer söz konusu bakanlıklar davaya katılımı kabul ederse, Akkuyu Davası’nda çevreci grupların dışında diğer bakanlıklar da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile karşı karşıya gelmiş olacak.

Bu durum aynı zamanda Madencilik, termik santraller ve nükleer santraller gibi yok edici projelerin bütünsel bir değerlendirmeyle ele alınması gerektiğini gösteren bir adım.

DAVACILAR

Davacı tarafta ise şu kurumlar yer alıyor: Çevre ve Tüketici KorumaDerneği Adana, Mersin Çevre Dostları Derneği, Antakya Çevre Koruma Derneği, İskenderun Çevre Koruma Derneği, Erzin Çevre ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği, Tarsus Çevre Koruma Kültür ve Sanat Merkezi Derneği, Adana Tabip Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Erzin Ziraat Odası, Erzin Yeşilkent Sulama Kooperatifi ve Erzin Turunçgil Üreticileri Birliği.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA