“AKP EĞİTİM VE BİLİMDE BU YIL DA SINIFTA KALDI” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“AKP EĞİTİM VE BİLİMDE BU YIL DA SINIFTA KALDI”


 

Eğitim-öğretim yılının sona ermesi ile eğitimciler iktidarın karnesini açıkladı. Eğitim-Sen’den; “AKP iktidarı eğitim ve bilimde bu yıl da sınıfta kaldı” değerlendirmesi geldi.

GİZEM EKİCİ

Eğitim-Sen Mersin Şubesi Başkanı Mahmut Sümbül, eğitim-öğretim döneminin sona ermesini yaptığı açıklama ile değerlendirdi.

Eğitimin uzaktan yapılmaya çalışıldığı bu yılki uygulamanın aslında AKP’nin yıllardır eğitime olan uzaklığının fotoğrafı olduğunu söyleyen Sümbül, “Eğitim oranı arttıkça bize oy verenlerin sayısı azalıyor! Eğitim zorunlu olmaktan çıkarılmalı, gereksiz bir alan, eğitime ayrılan payla daha hayırlı işler yapabiliriz.  Diyen bu zihniyetin eğitim/öğretim karnesi de doğal olarak baştan sona kırık puanlarla doludur. Bu yaklaşımlar eğitimin uzaktan yapılması değil eğitimden uzaklaşmaktır. AKP için amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir ki bu sözleriyle de bunu dışa vurmaktan kaçınmamışlardır.

Zorunlu din derslerini daha da ilerletip zorunlu imam hatipleşmeye çevirmeye çalışıldığı genel AKP politikası bu yılda tüm zorbalığıyla kendini hissettirdi. Farklı inançlara tahammülsüzlük eğitimin içine monte edilmiş gibi okullardan dinsel ve mezhepsel farklılık zorbalığı haberleri gelmeye bu sene de tanık olduk. Hele ki Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesinde çalışan bir öğretmenin muhaliflere, kadınlara, farklı mezheplere yönelik tehdit içerikli sosyal medya paylaşımları bile tek başına AKP eğitiminin karnesi gibidir.

Pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin yerine uygulanmaya çalışılan uzaktan eğitimin bir parçası olan EBA uygulaması mobbing aracına dönüştürülmüş, yasal zemini olmasına rağmen kullanımı için tehditler savrulmuştur. AKP uzaktan eğitimde de kalmıştır.

Kent yoksullarının yaşadığı bölgelerdeki öğrencilerin sorunlarını çözmek yerine sosyo/ekonomik açıdan dezavantajlı öğrencilerin örgün eğitimden uzaklaşmasına göz yumulmuştur. AKP yoksulların çocukları için eğitim politikaları geliştirmekten kaçınmış bu açıdan da karnesinde bir kırık not daha orta çıkmıştır.

Eğitim için bütçe payını her geçen yıl kısan iktidar kamu kaynaklarını özel kurumlara pervasızca peşkeş çekmiş bu nedenle ihtiyaç duyulan binlerce derslik yapılamamış, dini vakıfların denetimsiz kurslarına, sözde eğitim kurumlarına genç beyinlerimiz mahkum edilmiştir. Okullaşma konusunda da AKP kırık not almıştır.

Demokratik kültürü benimseyemeyen iktidar tek tipçi söylemleri dayatarak öğretmenin özerkliğini de ortadan kaldırmıştır. AKP demokratik kültürden de sınıfta kalmıştır.

Kentlerin köklü eğitim kurumlarını kapatarak, ranta kurban ederek kent hafızasını da silmeye çalışan AKP eğitimde kurumsallaşmayı da bitirerek sınıfta kalmıştır.

Kısaca AKP ve zihniyeti eğitimi bitirmek için mücadele ededursun Eğitim-Sen karanlığa karşı aydınlık, zorbalığa karşı demokrasi, kayırmacılığa karşı liyakat, korkuya karşı sevgi ve dayanışma demekten geri durmayacaktır. Yaşasın özgür ülke, özgür bilim, özgür okullar” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA