BARO’DAN ANKARA’YA SEMBOLİK YÜRÜYÜŞ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BARO’DAN ANKARA’YA SEMBOLİK YÜRÜYÜŞ


 

Barolardaki seçim sisteminde değişiklik yapılmak istendiğini belirten aralarında Mersin’in de olduğu 80 baro, kendi kentlerinden sembolik olarak Ankara’ya ‘yürüyüş’ başlattı.

HEDİYE EROĞLU

Barolar, iktidarın yasa değişikliği girişimine karşı yol haritasını belirledi. Milletvekilleri ve parti yöneticileri ile görüşerek itiraz ve taleplerini ileten barolar, "Çoklu baro ülkeyi temelden böler, askıya alın" çağrısında bulundu.

Ayrıca aralarında Mersin’in de olduğu 80 baro, seçim sisteminde değişiklik yapılmak istendiğini belirterek, kendi kentlerinden sembolik olarak Ankara’ya ‘yürüyüş’ başlattı.

“SESİMİZİN DUYULMASINI İSTEDİK”

Mersin'de Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, baroların yapısında ve seçim sisteminde yapılması düşünülen değişikliğe karşı Ankara yürüyüşünü başlattı.

Mersin Adliyesi önünden başlayan yürüyüşe avukatlar, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi. Yürüyüş öncesi adliye önünde açıklama yapan Baro Başkanı Yeşilboğaz, "80 baro olarak düzenlemiş olduğumuz ilk eylemimizi başlatıyoruz. İlk eylemimiz Ankara'ya yürümek meclise ve Anıtkabir'e ziyaret olacaktır. 1 Haziran'daki sonuç bildirgemizde açıkladığımız üzere demokratik hak arama yollarını kullanmaya başlıyoruz. Sesimizin duyulmasını istedik. 80 barodan başkanlarımız kendi illerinden yürüyüş başlattı" diye konuştu.

Açıklamanın ardından Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Ankara Yürüyüşü'nü başlattı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA