HER NOKTASINA ERİŞİLEBİLİR HİZMET BİNASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HER NOKTASINA ERİŞİLEBİLİR HİZMET BİNASI


 

Başta engelliler olmak üzere tüm çalışanların ve hizmet alanların her noktasına erişilebilen Mezitli Belediyesi Hizmet Binası, sağladığı imkanlarla örnek olmaya devam ediyor. Mezitli halkının yaşadığı kentte mutlu olmalarını hedefleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımızın taleplerine göre hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bunun için herkesin eşit hizmet alacağı erişilebilir bir kent yaratıyoruz” dedi.

Haber Merkezi

2018 Eylül ayından bu yana Atatürk Mahallesindeki yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Mezitli Belediyesi, hizmet binası ile dikkat çekiyor. Erişilebilir hizmet amacıyla hayata geçirilen Engelsiz Belediye Hizmet Binası, işlemlerini yapmak için belediyeye gelenlere sunduğu sosyal imkanlarla çok özel bir yere sahip. Engelli vatandaşlar ve çalışanlar başta olmak üzere bireylerin erişilebilir bir yapı içerisinde yardımsız hareket etmeleri, psikolojik açıdan kendilerini iyi ve rahat hissetmesi anlamında büyük önem taşıyor.

Engelli vatandaşlar hiçbir yardıma gereksinimi olmadan caddeden itibaren her noktaya ulaşabiliyor, hizmetini alıyor. Her katta üç farklı noktada engellilere özel tuvalet ve lavabolar özel tasarımıyla ihtiyaca cevap veriyor.

Yeni teknolojisi, hizmet üretimini, kaliteyi ve performansı düşürmeden, sosyal refahı engellemeden enerji tüketiminin azaltılması ve enerji tasarrufu da sağlayabiliyor.

TÜM ALANLARDAN HİÇBİR SIKINTI YAŞAMADAN YARARLANABİLİYORUM

Mezitli Belediyesinde Santral Görevlisi olarak çalışan Seden Serin, çok özel bir binada çalışıyor olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Her alanın vatandaşların en iyi hizmeti alabilmesi için tasarlandığını vurgulayan Serin, “Buraya gelip giderken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum. Tüm alanlar engellilerin giriş çıkışına yardım almadan hareket edebilmesine uygun. Rampalar, asansörler, her noktaya ulaşım imkânı sağlıyor. Lavaboları, sosyal mekânları, engelliler rahat kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Hiçbir sıkıntı yaşamadan her alandan yararlanabiliyorum. Engelli vatandaşlarımızın da belediyemizin tüm birimlerini diledikleri gibi gezebilecekleri özle bir yapıya sahip” dedi.

‘MEZİTLİ BELEDİYE BİNASINI GÖRÜNCE DİĞER KURUMLARDAKİ EKSİKLERİ DAHA İYİ FARKEDİYORUZ’

Mezitli, Belediyesinin imkanlarını gördüğü zaman diğer kurumlardaki sıkıntıların daha fazla farkına varabildiğine dikkat çeken Seden Serin, “Aslında bütün kurumlar engelliye özel tasarlanmış olması gerekiyor ancak, Mezitli Belediye binasındaki ayrıntıları görünce birçok kurumun bu konuda sınıfta kalmış olduğunu üzülerek görüyoruz. Biz engelliler imkansızlıklara, engellere alıştırılmışız. Bütün kurumların aslında birer engelliyle birlikte gidilerek tasarlanması gerektiğini düşünüyorum. Zaten insanlar birbirini anlayabilirse rahat ve düzgün yaşayabilir” diye konuştu.

‘PROJEMİZİ ÜRETİRKEN YOKSUN KESİMLERİN EMPATİSİNİ YAPIYORUZ’

Mezitli de 13 binin üzerinde engellinin yaşadığına dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Engelli vatandaşlarımıza yüzde 10’luk bile bir destek sağlıyorsak ne mutlu bize. Engellilere özel yaptığımız çalışmaların yanında hayata geçirdiğimiz tüm projelerde engellileri özellikle gözetiyoruz. Mezitli’de hayata geçirdiğimiz Down Kafe, Türkiye çapında oldukça bilinen bir yer oldu ve bu projemiz belediyemize ödül kazandırdı. Yine Belediye Hizmet Binamızı başta engellilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın sağlıklı şekilde hizmet alabilmesi amacıyla tasarladık. Özellikle belirtmek istiyorum ki engelliler için proje üretmek onların yaşamlarını ne zorluklarla geçirdiklerinin empatisini yaparak mümkün olabiliyor. Göreve ilk geldiğimde görme engellilerin yaşadıkları zorlukları anlamak amacıyla kurulan çadırda ne denli zorlandığımızı görmek bizi projelerimizi hazırlarken daha hassas davranmaya sevk etti. Engelli olmak ve özellikle de engelli ailesi olmanın zorluğunu çok iyi anlıyorum" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA