PARK GİDİYOR TESİS GELİYOR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

PARK GİDİYOR TESİS GELİYOR!


 

Mezitli Fatih Parkı’nın belediyenin sosyal tesis yapma projesi kapsamında yıkımına başlanması tepki çekti.

HEDİYE EROĞLU

Mezitli Belediyesi’nin 7 Şubat 2020 günü yaptığı Şubat ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda, mülkiyeti belediyeye ait belediye hizmet alanına yapılmak istenen Mezitli Belediyesi Sosyal Tesisi Projesi için start verildi.

Fatih Mahallesi 73 ada, 1 nolu parselde yapılmak istenen projenin bulunduğu alan Fatih Parkı’nı kapsıyor. Park yerine alanı sosyal ve kültür merkez olarak kullanmak isteyen Mezitli Belediyesi proje kapsamında bölgeye 6 adet yapı kondurarak, 10 yıl süreyle kiraya verecek. Toplamda 6 blok bulunan projede, blokların her biri kendine at 180 metrekare kapalı alan ve 120 metrekare açık alana sahip. Proje içerisinde doğal peyzaj alanları ve amfi tasarımları bulunuyor.

Parktaki hiçbir ağaca dokunulmadan, doğayı koruyarak, çevreye uygun bir proje olarak çalışmayı hayata geçirmek isteyen belediyenin tesisin yapımı için başlattığı çalışma kapsamında ağaç kesimi yapıldığı görüldü.

Dün başlayan yapım çalışmalarında ağaçların kesilmesine bölge sakinlerinden tepki geldi.

“BU İŞTE İYİ PARA VAR NE DE OLSA”

Yaklaşık 3 yıl önce de Kültür Merkez yapımının gündeme geldiği bölgede, o dönem projeye karşı çıkarak parkı kurtaran mahalleli son gelişmeler ile ayağa kalktı!

Daha önce de tesisin yapımına karşı çıkan mahalleli bu defa sosyal medyadan tepkisini yükseltti. Bölge sakinlerinden aktivist Dr. Ful Uğurhan, “Mersin’de kentin içinde eski bir park yok ediliyor. Tıpkı limon-portakal bahçelerinin yok edilip yerine devasa beton blokların dikilmesinde olduğu gibi, bölgedeki insanların anıları ile yeşermiş bu park yerine yeni bir beton alana sahip olacağız. Bize geçmiş olsun, yapanlara hayırlı olsun. Bu işte iyi para var ne de olsa. Mezitli Fatih Park’ı yokluğunu çok hissedeceğiz” paylaşımı yaptı.

Uğurhan’a destek yağarken bölge sakinleri Mezitli Belediyesi’ne yönelik ağır eleştirilerde bulundu.

“CAM VE AHŞAP YAPILARDAN OLUŞACAK”

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan projeyle ilgili daha önce yaptığı açıklamada projeyi “Cam ve ahşap yapılardan oluşacak” diyerek savunmuştu. Tarhan, Projenin yerden 50 santim yükseklikte olacağının ve zeminde hiçbir çalışma yapılmayacağını ve 8 ayda bitirilmesinin düşünüldüğünü belirten Tarhan, “Uluslararası franchsng türü firmalar yer almalı bu projede, araştırmalıyız. Marina’daki işletmeleri çağıracağız, fikir alacağız. Bu toplantıya meclis üyelerimizi de çağıracağız. Orası prestij noktası olsun, yoldan geçenlerin girdiği işletmeler olmasın istiyoruz. Bunu da ancak ihale şartnamesi ile yapabiliriz.

Armatörleri dahi çıkaracağız ihale şartnamesinden, çünkü her firma kendi tasarımını yapmak

isteyecektir. Starbucks ve Nusret gibi işletmeler çekmeliyiz!” ifadelerini kullanmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA