‘NORMALLEŞMEYE’ HAZIR DEĞİL | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘NORMALLEŞMEYE’ HAZIR DEĞİL


 

Toplumsal bağışıklığın Türkiye için mümkün olmadığını belirten Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Toplumsal bağışıklık Türkiye’de yüzde 4 civarındadır. Ülkemiz bunu kaldıramaz” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Pandemi döneminde doktorların tek meslek örgütü olan Türk Tabipler Birliği (TTB) Tabip Odalarının illerde kurulan Pandemi Bilim Kurullarına kabul edilmemelerine rağmen, alınacak birçok önlem için açıklamalar gelmişti. 11 Mart’ta itibaren “Panik yapma, önlem al” diyerek vatandaşların yanında olan Mersin Tabip Odası, normalleşme sürecinde de aynı çağrıyı yapmaya devam ediyor.

“HÜKÜMETİN ALMADIĞI ÖNLEMLERİ VATANDAŞTAN BEKLEMEK DOĞRU DEĞİLDİR”

Pandemiye yönelik alınması gereken önlemlerin temelinin toplumsal önlemler olduğunu kaydeden Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, “Yani Bilim Kurulunun kartları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, herkesin uymak zorunda olduğu önlemler ki bu da çalışmanın engellenmesi gibi önlemleri de içereceği için hükümet tarafından kompanse edilmesi şarttır. İşte bu önlemler tamamen ekonomik nedenlerle sonlandırıldığı için vakalar anormal bir şekilde artmıştır ve kış aylarına bu şekilde girilecek olursa çok daha fazla ölüm olayıyla karşılaşılması kaçınılmazdır. Burada kişisel önlemlerin de yararı vardır ama pandemi sırasında hükümetin almadığı önlemleri vatandaştan beklemek doğru değildir” dedi.

“TÜRKİYE ÇAPINDA ALINACAK 2 HAFTALIK KARANTİNA CİDDİ BİR ÖNLEMDİR”

Vaka artışlarının sebebinin 1 Haziran’da normalleşmeye geçmek olduğunu vurgulayan Antmen, “Virüsün kuluçka süresi nedeniyle 1 Haziran’ın sonuçları yeni alınmaktadır. Şehirlerarası trafiğin açılmasıyla vakaların yüzde 60'ının olduğu İstanbul’dan tüm Türkiye'ye vakalar yayılmaktadır. Bugün için alınabilecek önlemler vardır. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle Türkiye çapında alınacak 2 haftalık karantina (zorunlu olmayan hiç kimsenin sokağa çıkmaması) ciddi bir önlemdir. Türkiye ekonomisi bunu kaldırır mı ayrı bir konudur ama bilimsel açıdan çok önemlidir” dedi.

“TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK TÜRKİYE'DE YÜZDE 4 CİVARINDADIR”

Hükümetin sürü bağışıklığı uyguladığı yönündeki konuşmalara cevap veren Antmen, “Biz TTB olarak sürü bağışıklığı yerine toplumsal bağışıklık terimini kullanmayı tercih ediyoruz ki bu da şu an Türkiye açısından mümkün değildir. Toplumsal bağışıklık Türkiye'de yüzde 4 civarındadır.  Biz daha çok ekonomik önlemler olduğunu düşünüyoruz bu yapılanların.  Şehirlerarası trafiğin ilk olarak Muğla, Antalya, Mersin'de kaldırılması buna çok iyi bir örnektir” diyerek, normalleşmenin ekonomik temelli olduğunu vurguladı.

“YKS VE LGS’NİN ACİLEN ERTELENMESİ GEREKMEKTEDİR”

Kocaeli’nde Milli Savunma Üniversitesi Sınavı’na giren bir öğrencide Covid-19 çıkması üzerine tüm sınıf karantinaya alınmıştı. Yaşanılan örneğe rağmen hükümetin Yükseköğretime Kurumları Sınavı (YKS) tarihini ileri atmaması öğrencilerden ve velilerden çok eleştiri almaya devam ediyor. Durum hakkında bir açıklama yapan Antmen, “Kriterleriniz bilimsel olmayınca yaptığınız sınavlarda Covid’li öğrenci olması çok doğaldır.  Bu anlamda yakın bir tarihte yapılacak YKS ve LGS’nin acilen ertelenmesi gerekmektedir” dedi.

YENİ VİRÜS İDDİASI!

Sosyal medyada yayınlan bir habere göre; Çin’de Covid-19’un yeni bir türü ortaya çıktığı ve Yeni Pekin Koronavirüsü (D614G) ismi verildiği iddia edildi. Henüz resmi bir açıklama olmadığını söyleyen Antmen, “Çin'de bulunan yeni Virüs ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok ama her an Çin ya da başka bir ülkede yeni bir coronavirüs bulunması sürpriz olmaz. Dikkat ederseniz yine coronavirüs olan SARS ve MERS virüslerinin öldürücülüğü Covid-19'dan daha fazla, yayılma hızı daha düşüktü.  Bu evrimin kaçınılmaz bir sonucudur zira virüs kendi ömrünü uzatacak yeni mutasyonlara ihtiyaç duymaktadır.  Bundan sonraki Coronavirüs de Covid-19'dan daha az öldürücü ve daha hızlı yayılır göstermek zorundadır.  Ama şu an Pekin'de bulunan şey bu mudur bu biraz şüpheli. Bunun için resmi açıklamaları beklemek gerekir” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA