GÖNLÜMÜZDEN NE KOPARSA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖNLÜMÜZDEN NE KOPARSA


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediyesi Gönüllü Serası emekçisi Selman Kalender, ürettiği meyve ve sebzeleri ihtiyaç sahiplerine yemek yapılması amacıyla Aşevine ulaştırmaya devam ediyor. Ürettiği farklı sebze türleriyle de dikkat çeken Kalender, mevsimlik domates, fasulye, salatalıkları belediyenin Aşevi görevlilerine teslim etti.

Mezitli Belediyesi gönüllü serası ihtiyaç sahibi vatandaşlar için üretmeye devam ediyor. 5 yılı aşkın bir süredir gönüllü olarak ürettiği ürünleri Mezitli Belediyesi aşevine bağışlayan emekli Salman Kalender, yaz aylarının gelmesiyle birlikte üretilen mevsimlik sebzeleri Mezitli Belediyesi Aşevine ulaştırdı. Eski Mezitli yolu üzerinde Mezitli Belediyesi tarafından oluşturulan yaklaşık 4 dönümlük sera alanında, üretim yapan Kalender, mevsimlik domates, fasulye, salatalıkların ihtiyaç sahiplerine yemek olarak ulaşmasını sağladı.

5 yıldır, Mezitli Belediyesinin desteğiyle üretmeye devam ettiğini vurgulayan Kalender, "Başkanımız birlikteliğe ve dayanışmaya büyük önem veriyor. Onun bize sağladığı imkanlar ve motivasyon bizi daha fazla şeyler yapmaya sevk ediyor. Başkanımızın sağladığı güven ile her Mezitlili elinden geleni yapmaya çalışıyor. Benim de elimden sebze üretmek geliyor, onu yapıyorum" dedi.

Vatandaşların belediyeye olan güveni ile büyük başarılar elde ettiklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kalender’e yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Mezitli Belediyesinin en büyük gücünün vatandaşların verdiği gönüllü desteklerden oluştuğunu ifade eden Başkan Tarhan, "Gönüllülerimiz harika işler başarıyorlar. Gönüllü evlerimizde çocuk okutmaktan sosyal dayanışmaya kadar onlarca proje başarıyla yürüyor. Gönüllü seramızda da Türkiye'ye örnek olacak bir dayanışmaya imza atılıyor. Bu çerçevede eski Mezitli yolunda yaklaşık 4 dönümlük bir alanı asker emeklisi bir arkadaşımıza tahsis ettik. Bu arkadaşımız orada her türlü sebzeyi yetiştiriyor" diye konuştu.

Projenin ikinci halkasında ise üretilen her türlü sebzeyi Mezitli Belediyesi Aşevine verdiklerini kaydeden Başkan Tarhan, "Belediye Aşevi orada üretilen sebzeleri değerlendiriyor, dar gelirli, yoksul ailelerin evlerine direk  yemek olarak veriliyor. Yani sivil inisiyatif dediğimiz gönüllünün emeği ve ürettiği, dar gelirli vatandaşa aşı olmuş oluyor. Bu, Türkiye'de hiçbir belediyede yok. Aşevi yapan var ama bizim gönüllü serası Aşevimizin tamamlayıcısı konumunda" dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA