MESİAD’DAN TARSUS TSO’YA ZİYARET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MESİAD’DAN TARSUS TSO’YA ZİYARET


 

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek, kent ve bölge ekonomisi, yeni yatırım ortamı ve iş fırsatları hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Haber Merkezi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulunu konuk etti. Ziyarette konuşan MESİAD Başkanı Hasan Engin, Tarsus’un bölge ekonomisinde önemli bir yeri olduğunu, büyük ve önemli yatırımların konuşlandığı merkez konumunda bulunduğunu, tarım ve tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere çeşitli büyüklükte çok sayıda firmanın ekonomiye katkı sunduğunu belirterek, ‘’Tarsus’un önünde şimdi yeni fırsat var. Bu da Tarsus Organize Sanayi Bölgesi. Gelişmeleri takip ediyoruz ve daha detaylı bilgi almak üzere incelemede bulunmak istedik. Bölgemize yapılacak her yatırımı önemsiyoruz. Yatırım demek üretim ve istihdam demek. Bölgemiz ciddi bir potansiyele sahip. Bu potansiyeli ön plana çıkarabilir ve doğru anlatabilirsek kentimiz ve bölgemiz ciddi kalkınır. İşbirliği yapmamız şart. Önemli olan işsizliği azaltacak ekonomiyi canlandıracak projeler üretmek ve hayata geçirmek.’’diye konuştu.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak da MESİAD Başkanı Engin’e ve yönetim kuruluna Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde gelinen son durum hakkında bilgi verdi. Koçak, Tarsus OSB ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti: ‘’Tarsus OSB ile ilgili çalışmalar pandemiden etkilenmeden son hızla devam ediyor. Bu süreç içinde OSB’mize ilgi arttı, arsa talebi çoğaldı. Bunda OSB’yi hayata geçirdiğimiz alanın lojistik kolaylığı, arazinin uygunluğu ve sunduğumuz fiyat avantajı var. İlk etaptaki doluluk oranı yüzde 90’lar seviyesine ulaştı. Görüşmeler son sürat devam ediyor. Yakın zamanda bu yaz itibariyle yol ve diğer alt yapı çalışmalarına başlayacağız. Bu yılın sonu itibariyle de girişimcilere arazilerini vererek tesis inşaatlarına başlamayı planlıyoruz.  Şunu çok iyi biliyoruz ki OSB bizi kurtaracak, işsizliği ortadan kaldıracak. Doğrudan 15 bin istihdam sağlayacak. Bu projenin hayata geçmesi için tüm müteşebbis heyetimizle birlikte canla başla çalışıyoruz. Güzel bir işbirliği, beraberlik ve dayanışma örneği sergiliyoruz. Mesaimizi ve enerjimizi eksiltmeden çalışmalara devam ediyoruz.’’


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA