TARSUS HİNTERLANDI ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI BAŞLADI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARSUS HİNTERLANDI ARKEOLOJİK YÜZEY ARAŞTIRMALARI BAŞLADI


 

Haber Merkezi

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen ‘’Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’’na yeniden başlandığı bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izinleriyle, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde 5’inci yılına giren ‘’Tarsus Hinterlandı Arkeolojik Yüzey Araştırmaları’’nın 2020 yılı çalışmalarına start verildi. Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan’ın başkanlığında yürütülen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katkı sunduğu çalışma ile Tarsus’un tarihini araştırmak, bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmak ve turizmine katkı sunmak amaçlanıyor.

Doç. Dr. Deniz Kaplan başkanlığındaki ekip, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı H. Ruhi Koçak’ı ziyaret ederek, yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Ziyarette ayrıca Doç. Dr. Deniz Kaplan, Tarsus TSO Başkanı Koçak’a ‘Tarsus Araştırmaları 1’ kitabını hediye etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA