ÇARŞI PAZAR KARIŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇARŞI PAZAR KARIŞTI!


 

Toroslar’da 35 yıldır kurulan ancak yasal olmadığı gerekçesiyle engellenmeye çalışılan Demirtaş Semt Pazarı’nda esnaf ve mahalleli pazarın kurulmaya devam etmesi için eylem yaptı. Rant uğruna engellendiklerini söyleyen pazarcı Ali Dinçer, “Amaçları bizi buradan kaldırıp başka bölgedeki pazarcıların burada satış yapabilmesini sağlamak” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mersin’in Toroslar ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde 35 yıldır her Pazar günü kurulan semt pazarının, iki haftadır şikayetler ile engellenerek kurulmaması için yürütülen çalışmalar gerilime neden oluyor. Dün de şikayet üzerine çok sayıda polis ve zabıta ekibi pazar yerine gelerek kurulacak pazarı engellemeye çalıştı. Çok sayıda pazarcı ve mahalleli polisin müdahale etmesini engellemek için yola sebze ve meyve döktü.

Korsan pazarcı diye anılan pazarcı esnafı ise odaya kayıtlı olmadıkları ve 2-3 milyon TL paranın yandaşlara peşkeş çekilmesini istemedikleri için Toroslar İlçe Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduklarını açıkladılar. 

“HER ŞEY NORMALE DÖNÜYOR AMA BİZİ BIRAKMIYORLAR”

Virüsten dolayı 3 aydır pazarı kurmadıklarını ama artık normalleşme ile birlikte normal hayatlarına dönmek istediklerini söyleyen pazarcı Ali Dinçer, “Burada yaşanan durum tamamen rant meselesi. Amaçları bizi buradan kaldırıp başka bölgedeki pazarcıların burada satış yapabilmesini sağlamak. 2-3 trilyonluk para var. Mevzu tamamen odaya kayıtlı pazarcıları buraya yerleştirmek. Bizim korsan olduğumuzu söylüyorlar ama biz 30 yıldır buradayız” diye tepki gösterdi.  2 bin- 3 bin kişinin bu pazardan ekmek yediğini söyleyen Dinçer, “Sesimizin duyulmasını istiyoruz. 3 aydır biz virüsten dolayı burada zaten Pazar kurmadık. Her şey normale dönüyor ama bizi bırakmıyorlar” dedi.

“BİZİM EKMEĞİMİZLE OYNAMAYIN”

Demirtaş Pazarı’nın yasal olmadığını ama 35 yıldır burada pazarın her hafta kurulduğunu söyleyen pazarcı Halil Salhan ise, “Korana virüsü geldiği için bu pazardan biraz çekildik. Çekilince de Mersin Pazarcılar Esnaf Odası’na kayıtlı olan pazarcılar belediyeye, polise, zabıtaya müracaat edip bizim yasal olmamamızdan yararlanıp kurmamızı engellemek istediler. Bugün yaşanılan olaylar bu yüzden oldu. biz 30 senedir buradayız, bizim ekmeğimizle oynamayın” dedi.

“VATANDAŞLARDA BİZE DESTEK OLDU”

Yasal olarak alternatif bir Pazar yeri kurulduğunu kaydeden Salhan, “Orası da sadece odaya kayıtlı olanlara tahsis edildi. Oradaki pazara gidemediğimiz için normalleşme başladığından itibaren burada Pazar kurmaya çalışıyoruz. Yani 2 haftadır bizim burada Pazar kurmamız engelleniyor. Geçen hafta bu kadar çok polis gelmemişti ama bu hafta çok fazla geldi. Bizler de mallarımızı dökerek bu engellemeye karşı çıktık. Bizim gibi burada yaşayan vatandaşlarda bize destek oldu. Ayrıca odaya kayıtlı olmadığımız için baskılardan kurtulmak amacıyla Toroslar İlçe Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni kurduk. Burada bulunan ütün esnaf o derneğe kayıtlı. Derneğimizle birlikte bu duruma çözüm bulmak için her şeyi yapacağız” dedi.   



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA