“MERSİN BAROSU MAĞDURLARIN YANINDA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN BAROSU MAĞDURLARIN YANINDA”


 

Haber Merkezi

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz yaptığı yazılı açıklama ile, mağdur Z.G.K ve ailesinin Mersin Barosu’na müracaatlarının ve yardım taleplerinin kabul edilmediğine dair iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Sosyal medya hesaplarından Mersin Barosu’nu küçük düşürücü, avukatlık mesleğini ve avukatları zan altında bırakan açıklamalar yapan kişiler hakkında hukuki süreç başlatacaklarını söyleyen Yeşilboğaz yazılı açıklamasında şu ifadeler yer verdi: “Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının, mağdure Z.G.K ya karşı işlendiği iddia edilen tecavüz iddiasına  ilişkin başlattığı soruşturma üzerine talep sonucunda,  mağdure Z.G.K için baromuzca avukat meslektaşımız görevlendirilmiştir. Aynı zamanda çocuk hakları merkezimiz de olayı yakinen takip etmiştir. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, işlendiği iddia edilen suçun şikayete bağlı olması ve mağdurenin yaşının 15’den büyük olması nedeni ile mağdurenin Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) alınan ifadesine istinaden, atılı suçun takibinin şikayete tabi olması nedenleriyle ‘kovuşturmaya yer olmadığına dair karar’ vermiştir.

Müvekkilinin şikayetçi olmamasına rağmen, savcılığın bu kararı üzerine Mersin Barosunca görevlendirilen meslektaşımız, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması talepli olarak Mersin Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itiraz dilekçesi vermiş ve kararın kaldırılarak şüpheli hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep etmiştir. Mersin 2.Sulh Ceza Mahkemesi itirazı kabul etmiş ve soruşturmanın genişletilmesine karar vermiştir. Baromuzca görevlendirilen avukatın mağdur eden vekalet aldığı, ancak buna rağmen görevden çekildiği iddiaları iftira niteliğinde beyanlardır.

 

“ŞAHISLAR HAKKINDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR”

Mersin Barosu’nun vatandaşın müracaatını kabul etmediği, gelen başvuruları kayda almayıp vatandaşları geri çevirdiği şeklindeki iddialar gerçekle bağdaşmamaktadır. Mersin Barosuna gelen başvuru ve dilekçelere evrak kayıt numarası verilmekte ve dilekçeler ilgili birime havale edilerek yasal prosedür izlenmektedir. Mersin Barosu kalem personelinin dilekçe almama gibi bir inisiyatif kullanma yetkisi de bulunmamaktadır. Mağdurenin ailesinin vermiş olduğu dilekçe kayıttan geçerek işlemi yapılmak üzere ilgili birimlere tevdi edilmiş olup işlemleri devam etmektedir.

Mersin Barosu Başkanlığı, Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezleri, mağdur çocuklar ve kadınlar için yasanın kendisine verdiği hak ve sorumluluklar kapsamında yükümlülüklerini tüm hassasiyetiyle ve büyük bir özveri ile yerine getirmektedir.  Tüm bunlara rağmen gerçeğe aykırı haber yapmak suretiyle baromuzu, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı zan altında bırakarak ve bu gerçeğe aykırı iftira niteliğindeki beyanlarıyla sosyal medya paylaşımları yapıp kurumumuz hakkında küçük düşürücü beyanlarda bulunan kişiler hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacaktır.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA