“TOPLUMU ÇIKMAZA SOKACAK YASAL DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİN” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TOPLUMU ÇIKMAZA SOKACAK YASAL DÜZENLEMEDEN VAZGEÇİN”


 

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz’ı makamında ziyaret ederek, siyasi iradenin anti-demokratik yasa tasarısı ile baroların ve avukatların pasifize edilmesine sesiz kalmayacaklarını ifade ederek barolara destek verdi.  Toplumda yeni bir kaos yaratacak olan bu tasarının iptali için siyasilerden destek isteyen Yeşilboğaz,  “Toplumu çıkmaza sokacak yasal düzenlemeden vazgeçin” dedi.

“YENİ BİR KAOS YARATIR”

Ülke ve kent sorunlarının ele alındığı ziyarette, siyasi iradenin baroların yapısında ve seçim sisteminde yapmayı planladığı değişikliğin savunma mesleğine ve topluma vereceği zararları anlatan Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanunu’nda, baroların yapısında ve seçim sisteminde yapılmak istenen yasa değişikliği, tepkiyle atılmış bir adımdır. Tepkisel yasa yapılmaz. Yasalar toplumu parçalamak amacıyla değil, toplumu bütünleştirmek, toplumsal sorunları çözüme kavuşturmak, toplumsal talep doğrultusunda eşitliği, demokrasiyi sağlamak, topluma nefes aldırmak amacıyla ve konunun muhataplarının da görüşleri alınarak yapılır.

“TÜM SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Çoklu baro, alternatif baro ve nispi temsil sistemi,  gerek savunma mesleğini, gerekse toplumu çıkmaza götürecektir. Çoklu ya da alternatif baro demek; yandaş baro demek, yargı bağımsızlığının daha da dibe vurması demek, toplumun bölünmesi, adaletin sekteye uğraması demektir. Türkiye Barolar Birliği ve barolar olarak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve TBMM’de siyasi parti yetkilileri ile  görüşmemiz kapsamında, 19 Mayıs ve 1 Haziran’da barolar olarak ortak yayımladığımız bildirge çerçevesinde; bu sürecin durdurulması gerektiğini, böyle bir yasa değişikliğinin kabul edilemez olduğunu, ülke olarak daha sağlıklı günlere kavuştuğumuzda, baroların da görüşleri alınarak demokratik, avukatlık mesleğini ileriye götürecek, yargı sistemimizin güçlendirileceği ve yargıya güveni artıracak nitelikte yasa değişikliğinin yapılmasını talep ettik. Bunun dışında herhangi bir talepte bulunmadık. Sağlıksız başlayıp sağlıksız devam eden bu sürecin, ülkede yeni bir kaos yaratacağını ifade ettik. Bu tasarının yasalaşması halinde ne barolar, ne de toplum nezdinde meşruiyeti olacaktır. Tüm siyasi parti temsilcilerinden, bu tasarıdan vazgeçilmesi için destek bekliyoruz” diye konuştu.

“BAROLARIN VE AVUKATLARIN  PASİFİZE EDİLMESİNE SESSİZ KALAMAYIZ”

Siyasi iradenin baroların yapısında ve seçim sisteminde yapmayı planladığı anti-demokratik değişikliğe karşı, baroların yanında olduğunu söyleyen HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan, “Türkiye'de bütün kesimlerin, hiçbir ayrım gözetilmeksizin eşitlik ve adalet ihtiyacı elzemdir. Topluma şekil veren, adil yargılanma hakkının, adaletin ve bağımsız savunmanın temsilcisi olan baroların ve avukatların  pasifize edilmesine sessiz kalamayız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA