YENİ DÖNEMDE YENİ EĞİTİM ANLAYIŞI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YENİ DÖNEMDE YENİ EĞİTİM ANLAYIŞI


 

Online eğitim konusunda çok başarılı olduklarını söyleyen Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, online yapıldığında verim açısından örgün eğitimden çok farklı olmayan derslerde bu işi mümkün olduğunca uzaktan eğitim yoluyla yürütmek gerektiği görüşünü dile getirerek böylelikle üniversitenin altyapısının daha verimli kullanılabileceğinin altını çizdi.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen ve moderatörlüğünü Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir’in gerçekleştirdiği Çevrimiçi Akademi Söyleşilerinin ilk konuğu MEÜ Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı oldu.

“COVID-19 Pandemisi Sürecinde Mersin Üniversitesi’nde Eğitim-Öğretim Faaliyetlerine Bakış” konulu söyleşi, 12 Haziran Cuma günü Eğitim Fakültesi YouTube sayfasından canlı olarak yayınlandı.

Üniversitenin uzaktan eğitim deneyimine sahip olduğunu ancak pandemi dönemindin ilk günlerinde 50 bin öğrenciye hizmet sunmanın güçlüğünü yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Çamsarı, ancak bu sorunların kısa sürede çözüldüğünü ve altyapının güçlendirilmesine yönelik çalışmalarının anında gerçekleştirildiğini vurguladı. Hem internet altyapısı hem de yazılım ve donanım anlamında atılan adımları da açıklayan Prof. Dr. Çamsarı, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan mali açıdan bu zor süreç düşünüldüğünde biz sadece bütçeye bağlı kalmadık. Avrupa Birliği’ne ve yabancı öğrencilere kaynak sağlayan hibelere de başvurduk. Bu hibenin hepsini bilgisayar, bant genişliği, derslikler gibi altyapı hizmetlerine harcayacağız. Bu konuda kaliteyi artırarak devam edeceğiz.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Soner Mehmet Özdemir’in yeni eğitim sezonuna yönelik hazırlıklara ilişkin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Çamsarı, YÖK tarafından uzaktan öğretimle verilebilecek ders oranının yüzde 40 olması önerisini halihazırda pek çok birimde karşıladıklarını vurguladı. Uzaktan eğitimin canlı şekilde yapılabildiği üniversiteler sıralamasında MEÜ’nün ilk beş içerisinde yer aldığını vurgulayan Prof. Dr. Çamsarı, online yapıldığında verim açısından örgün eğitimden çok farklı olmayan derslerde bu işi mümkün olduğunca uzaktan eğitim yoluyla yürütmek gerektiği görüşünü dile getirerek böylelikle üniversitenin altyapısının daha verimli kullanılabileceğinin altını çizdi.

Öğrencilerin internet ve bilgisayar gibi altyapı ihtiyaçlarının da giderilmesi noktasında atılan adımları da açıklayan Prof. Dr. Çamsarı, “Bütün üniversitelerle sözleşme imzalıyoruz. Hangi ilde olursa olsun öğrencilerimiz kendilerine yakın bir üniversitenin kütüphanesine gittiğinde yardım görecekler. Oranın altyapısını kullanarak bizim derslerimize katılabilecekler. Aynı kolaylığı bizler de Mersin’de yaşayan farklı üniversitelerin öğrencileri için sağlayacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA