TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLER HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ


 

Korona virüs dolayısıyla turizm sektörünü canlandırmak için dünya ülkeleri tarihi ve turistik varlıklarının tanıtımına hız verdi. Ülkemizde tarihe yolculuk yapmak isteyenlerin durak noktalarından, Doğu Akdeniz’in tarihi kenti Mersin’in Erdemli ilçesinde yörenin tanıtımı için de çalışma başlatıldı.

Bölgenin tarihi ve kültürel miraslarının tanıtımına katkı sunmak için harekete geçen Erdemli Belediyesi tarafından, tarihte suçluların aslanların önüne atıldığı yer olarak bilinen Kanlıdivane Obruğu ve tarihi dokusu, kayalara oyulan kaya mezarları ve Şeytan Deresi Kanyonu'ndaki Adam Kayalar havadan görüntülendi.

Tarihi M.Ö. 2. ve 3. yüzyıla kadar dayanan Kanlıdivane Antik Kenti, kent içindeki kaya mezarları ve Şeytan Vadisi'ndeki Adam Kayalar, Doğu Akdeniz'nin önde gelen kültür miraslarından.

Turizme katkı sunmak adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, "Erdemli'mizin her alanı adeta doğal müze şeklinde" dedi.

Tollu, "Erdemli her bir metrekaresinden tarih fışkıran dünyanın en güzel coğrafyası. Erdemli'nin her bölgesi tarihi güzellikler, doğal zenginlikleri, denizi, kumu, denizin ortasında kalesiyle birlikte mükemmel bir doğa harikasına sahip" diye konuştu.

Kanlıdivane Antik Kenti, Adam Kayalar ve Kaya Mezarlar gibi tarihi ve kültürel mirasın Erdemli'ye essiz bir güzellik kattığını ifade eden Tollu, "Bu kente gelen insanlarımız misafirperverliğin yanında tarihin ve doğanın en güzel örnekleriyle karşılaşacaklar. Herkesi tarih şehri, turizm şehri, doğa ve denizin güzellikleriyle dolu olan Erdemli'mize tatil yapmaya bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan tespitlerde M.Ö. 3. yüzyılda uygarlıkların yerleştiği bölgenin tarihi yapı ve doğal güzellikler yönünden zengin olduğuna dikkat çeken Tollu, "Erdemli'mizin her alanı adeta doğal müze şeklinde. Görmeye değen, geleceğe gururla taşıyacağımız tarihi ve doğal güzelliklere haiz" dedi.

Çalışmalar kapsamında hazırlanan essiz görüntüler bölgenin tanıtımına katkı sunacak.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA