BAŞKAN TARHAN ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE ÜZÜM HASADI YAPTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BAŞKAN TARHAN ÇİFTÇİLERLE BİRLİKTE ÜZÜM HASADI YAPTI


 

Haber Merkezi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, örtü altı üzüm üretimi yapan çiftçilerle bir araya gelerek üzüm kesti. 300 dönüme yakın arazide üretilen erkenci Perlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzümler iç piyasa ve ihracatta değerlendirilecek

Başkan Tarhan 3 yıldır gerçekleştirilen Mezitli Örtü Altı Üzüm Festivalinin korona virüsü nedeniyle bu yıl yapılamaması üzerine üzüm hasadı yapan çiftçileri yalnız bırakmadı. Çiftçilerle birlikte üzüm kesen Başkan Tarhan, üretim kalitesi ve değeri hakkında da bilgi aldı. Esenbağlar Mahallesinde Korona virüsü tedbirleri altında gerçekleştirilen üzüm hasadında üreticilerin yanı sıra Esenbağlar Mahalle Muhtarı Hasan Deveden ve Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu da hazır bulundu.

YILDA 2 BİN TON ÜZÜM ÜRETİLİYOR

Mezitli bölgesinden 2 bin ton civarında erkenci örtü altı üzümün üretildiği bilgisini veren üreticiler, bölgede üretilen üzümlerin laboratuvar analizleri sonucuna göre ülkemizin en kaliteli üzümleri olduğunu söyledi. Bölgede yaklaşık 300 dönüm üzüm üretimi yapılan seraların bulunduğunu ifade eden çiftçiler, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar arada geçen mesafedeki fiyat farkına dikkat çekti.

‘FESTİVAL İLE HALKIMIZIN DAHA ÇOK BİLİNÇLENMESİ SAĞLANDI’

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın girişimleriyle başlattıkları Örtü Altı Üzüm Festivalinin gerek ürünlerinin duyulmasında gerekse üreticilerin bilinçlenmesinde büyük katkı sağladığına vurgu yapan üreticiler, “Elbette Başkanımızın girişimleriyle bir hayli yol kat ettik. Artık üreticimiz daha bilinçli. Daha kaliteli üretim yapar hale geldi. Üzümlerimiz iç piyasada iyi bir fiyata da gidiyor. Ancak, tezgahlarda gördüğümüz uçuk fiyatlar bizleri çok üzüyor. Arada birileri fahiş fiyatlar kazanıyor. Bunun Tarım Bakanlığımız tarafından alınacak tedbirlerle önüne geçilebileceğini düşünüyoruz” dedi.

‘BAŞKANIMIZ İLE ÜRETİMDE BÜYÜK İVME KATETTİK’

Mezitli’de uzun yıllardır örtü altı üretimin yapıldığına dikkat çeken üreticiler, yaptıkları açıklamalarda, “Başkanımız Neşet Tarhan geldikten sonra çok büyük ivme kat ettik. Özellikle festivalin de katkısıyla, üzümümüz daha geniş kitleler tarafından bilinir hale geldi. Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde bu yıl daha geniş kapsamlı bir festival yapma hayalimiz vardı ancak virüs maalesef bizi engelledi. Verdiği tüm katkılar nedeniyle Başkanımıza teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerine yer verdiler.

‘VİRÜS FESTİVALİMİZİ ENGELLEDİ AMA HASAD COŞKUMUZ SÜRÜYOR’

Bu yıl festivali yapamamış olmaktan dolayı üzgün olduklarını ifade eden Başkan Tarhan, üreticiler için asıl festivalin üretimin gerçek değerini bulmasıyla mümkün olacağını söyledi. Korona virüsüyle birlikte tarımsal üretime olan değerin daha iyi anlaşılır olduğunu ifade eden Başkan Tarhan, “Bu yıl 4’cüsünü yapmayı planladığımız Eski Mezitli Örtü Altı Üzüm Festivalimizi korona virüsü nedeniyle vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi adına iptal etmek zorunda kaldık. 3 yıldır gerçekleştirdiğimiz festivalle sezonun ilk üzümünün Mersin’de yetiştiğini herkese duyurma şansı bulduk. Bu virüs salgınını çabucak savuşturup, halkımızla 4’üncü Festivalimizi yine türkülerle halay çekerek gerçekleştirmek isterdik.  Ama hiçbir virüs üreticilerimizle birlikte hasat sevinci yaşamamıza engel olamayacaktır. Üreticilerimizi hasat sırasında ziyaret ederek bol kazançlar dileklerimizi iletiyor, makası elimize alarak üreticilerle birlikte üzüm kesiyoruz. Son derece zor şartlar altında üretim yapmaya gayret eden değerli üreticilerimiz yalnız olmadıklarını bilsinler. Her zaman tarımın ve üreticinin yanında olmaya gayret ediyoruz. Çünkü çok iyi biliyoruz ki sadece ülkemizin değil dünyanın geleceği tarımdadır. O sebeple tarımsal üretime büyük önem veriyor, uygulamalarımızı tarımsal üretimi geliştirme üzerine kuruyoruz” şeklinde konuştu.

‘TARIMSAL HAMLELERİMİZLE ÜRETİMİN DEĞERİNİ DAHA ÇOK ARTIRACAĞIZ’

Mezitli ekonomisinde tarımsal üretimin büyük bir yer tuttuğunu belirten Başkan Tarhan, “Mezitli bölgemiz örtü altı üzüm üretiminde son derece önemli değere sahip. Hasat mevsimimiz her yıl Mayıs ayının ilk haftası başlıyor ve Haziranın son haftasına kadar devam ediyor. 300 dönümü aşan serada 2 bin ton Pirlent, Yalova ve Kardinal cinsi üzüm üretiliyor. Turfanda olarak be bölgeye özel olarak üretilen bu üzümler iç piyasaya ve ihracata gönderiliyor. Artık dünya çapında büyük üne kavuşmuş olan Kadın Üretici Pazarlarımızın başarısı ile yetinmiyor Kent İçi Tarım Projemizle tüm Mezitli’de yaşayanları tarımsal üretimin içerisine katmaya çalışıyoruz. Mezitli Üretici Kadın Kooperatifimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz ve oldukça önemli verim aldığımız enginar ve salep üretiminden sonra mısır ekimine de başladık. İlk ektiğimiz mısırlar çok büyüdü ve ürün verme aşamasına geldi. Geçtiğimiz günlerde de yaptığımız mısır ekiminde her yaştan yüzlerce insanımız tohumun toprakla buluşmasına aracılık etti. Biliyorum ki önümüzdeki süreçte bu tür buluşmaları daha sık yaşayacağız. Kısa süreçte Kent İçi Tarım Projemizle yeniden gündeme oturacağız” şeklinde açıklamada bulundu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA