“MERSİN’DE TOPLAM VAKA SAYISI KAÇ?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“MERSİN’DE TOPLAM VAKA SAYISI KAÇ?”


 

Mersin’de artan Covid-19 vakalarını meclis gündemine taşıyan HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Mersin’de ki vaka sayıları hakkında şeffaf olunmasını talep etti.

Haber Merkezi

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, Covid- 19 salgınında normalleşmeye geçilmesiyle birlikte Mersin’de artan vakaları meclis gündemine taşıdı.

HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi verdi.

“Covid- 19 salgınında “normalleşme” adımlarının atıldığı Mayıs sonu itibarıyla Türkiye genelinde ve Mersin özelinde vaka sayılarında artışlar olmuştur. Mersin’in turizm kenti olması, çevre illerden aldığı göçler, İstanbul ve Ankara gibi metropollerdeki şehir dışına çıkma kısıtlaması kararının kaldırılması, Mersin’deki vaka sayısındaki artışlarda etkili olmuştur. 3 Haziran’da Mersin Tabipler Odası, şehir hastanesinde son 10 günde 95 yeni vakanın ortaya çıktığını tespit ettiklerini belirtmiştir. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi, vakaların Koronavirüs olarak değil "bulaşıcı hastalık" olarak kodlandığını belirterek “Pandeminin ilk iki ayında ilimizde gözlenen toplam vaka sayısından fazla olduğu yönünde ciddi veriler var. Vakaların çoğu genç ve yoğun bakım gerektirmiyor. Son haftalarda Karayolları ve MESKİ (Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi) gibi kamu kuruluşu çalışanlarında şüpheli ve teyitli vakalar bulunması da Mersin’deki sürecin yoğunlaştığını ve daha da yoğunlaşabileceğini açıkça göstermektedir” demektedir. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, son vaka ve ölümlerle birlikte Mersin’in Türkiye genelinde ölü sayısında son sıradan sekizinciliğe yükseldiğini söylemiştir. Diğer yandan Sağlık Bakanlığının odalarla bilgi paylaşmadığı, vaka sayılarının az gösterildiği, sürecin şeffaf yürütülmediğine dair iddialar kamuoyunda yer almaktadır.” denilen önergede şu sorular soruldu:

Mersin’de Mayıs sonunda Koronavirüs sürecinde normalleşmeye geçilmesiyle birlikte vaka sayısında artış olmuş mudur? Olduysa kaç vaka görülmüştür?

Mersin’deki koronavirüs vaka sayısının artışına yönelik Bakanlık olarak hangi tedbirleri almayı planlıyorsunuz?

Mersin’de toplam koronavirüs vaka sayısı kaçtır?

Mersin’deki kamu kurum ve kuruluşlarındaki vaka sayıları nedir?

Bazı vakaların Koronavirüs olarak değil "bulaşıcı hastalık" olarak kaydedilmesinin sebebi nedir?

Mersin’de karantinaya alınan bölgeler var mıdır? Varsa bu yerler nerelerdir?

Bakanlığınız Odalarla ve ilgili kuruluşlarla vaka sayılarına dair verileri paylaşıyor mu? Paylaşmıyorsa sebepleri nelerdir?

Yereldeki çalışmaları doğru yürütmek açısından vaka sayılarını Mersin milletvekilleri ile paylaşmayı düşünüyor musunuz? Bu yönde bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA