ÇİFTÇİNİN SİGORTAYA BU YIL İHTİYACI VAR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇİFTÇİNİN SİGORTAYA BU YIL İHTİYACI VAR


 

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, aşırı sıcakların TARSİM kapsamına alınamamasını Meclis kürsüsünden eleştirdi. Tarım Bakanının hayal dünyasında olduğunu savunan Gökçel, “Sigortasını yaptırmış olan çiftçiyi bile korumayan sigortayı, çiftçi niye yaptırsın?” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Cengiz Gökçel, aşırı sıcakların TARSİM kapsamında değerlendirilmemesini Meclis kürsüsünden eleştirdi. Ülkedeki her şeyin bir adamın iki dudağı arasında olduğunu söyleyen Gökçel, inisiyatif alan idareci olmadığını belirtti. Tarım Bakanının hayal dünyasında yaşadığını söyleyen CHP’li Vekil “Hiçbir çiftçi zarar etmiyormuş. Herkes çok mutluymuş. Genel Kurul’un olmadığı her gün sahadayım. Mutlu olan bir çiftçi bile görmedim. Sayın Bakan belli ki tarım ürünlerini ithal ettiği ülkelerdeki çiftçilerden bahsediyor. Çünkü Türk çiftçisi kan ağlıyor!” dedi.

ÇİFTÇİNİN BU YIL DESTEĞE İHTİYACI VAR

TARSİM’in aşırı sıcakların bu yıl sigorta kapsamına almamasını eleştiren CHP’li Gökçel, “Çalışmalar sürüyormuş, belki seneye sigorta kapsamına alınırmış. Bu nasıl iştir anlamadık! Çiftçinin bu yıl desteğe ihtiyacı var. Çünkü ürünleri yanmış, donmuş, dolu vurmuş, fırtınadan dökülmüş. Doğal afetlerden zarar görmüş. Karşılayın kardeşim çiftçinin bu zararını.” şeklinde konuştu.

İKTİDAR ÇİFTÇİYİ KADERİNE TERK ETTİ

Fahiş fiyatlarla sulama, ilaçlama ve gübreleme yapan çiftçilerin bir afetle ürünlerini kaybettiğine dikkat çeken Cengiz Gökçel, çiftçilerin iktidardan beklediği desteği göremediğini, sırtını yasladığı devletin arkasından çekildiğini söyledi. Tarımsal sigorta yaptıran çiftçi sayısının az olmasından yakınan iktidar iyelerine seslenen CHP’li Gökçel, Sigortasını yaptırmış olan çiftçiyi bile korumayan sigortayı, çiftçi niye yaptırsın? Sigorta yaptıran korunursa, TARSİM yönetimi de hayırlı bir iş yapmış olur. Çiftçi, “devletim beni yalnız bırakmayacak” der ve sigorta yaptırır. Ancak maalesef, AKP iktidarı, çiftçiyi yalnız bıraktı. Kaderine terk etti.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA