“İLÇELERİMİZİN SAĞLIK ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İLÇELERİMİZİN SAĞLIK ALTYAPISINI GÜÇLENDİRİYORUZ”


 

Haber Merkezi

Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Sinan Bahçacı, yeni normale geçiş sonrası sağlık personeline moral vermek ve devam eden sağlık yatırımlarını yerinde incelemek için Erdemli, Silifke ve Anamur ilçelerinde yer alan sağlık tesislerini ziyaret etti. Bahçacı’ya ziyaretinde Personel Destek Hizmetleri Başkanı Dr. Hüseyin Geldi ve Kamu Hastaneleri Hizmet Başkanı Uzm. Dr. Sekan Kılınç eşlik etti.

“ERDEMLİ DEVLET HASTANESİ EK HİZMET BİNASI YILSONUNDA HİZMETE GİRECEK”

İlk olarak Erdemli Devlet Hastanesini ziyaret eden Bahçacı; yılbaşında ihalesi yapılarak yer teslimi yapılan Erdemli Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasının yılsonunda hizmete gireceğini söyledi. Bahçacı “Erdemli ilçesi özellikle yaz döneminde mevcut nüfusunun birkaç katı insana hizmet veriyor. Mevcut hastanemizin kapasitesini arttırmak için yılbaşında ihaleye çıktık ve yer teslimini yaptık. İnşaatımız sorunsuz bir şekilde devam ediyor. Yılsonu itibarı ile burayı hizmete açacağız. Artan kapasite ile birlikte hem Erdemli halkına hem de tatilini burada geçirmek isteyen vatandaşlarımıza daha nitelikli sağlık hizmeti vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“SİLİFKELİLERİN HAYALİ GERÇEK OLDU”

Erdemli ziyaretinin ardından Silifke’ye geçen Bahçacı, Silifkelilerin hayali olan sağlık kompleksinde incelemelerde bulundu. Sağlık kompleksi ile ilgili bilgiler veren Bahçacı, “Burada daha önce Silifke Devlet Hastanesi vardı. Taşucu'na yeni devlet hastanesi yapılınca bu binanın yerini de sağlık tesisi olarak değerlendirmek istedik. Silifke’nin merkezinde yer alan bu sağlık kompleksi çok yönlü hizmet veren bir sağlık tesisi olacak, İçerisinde İlçe Sağlık Müdürlüğü, semt polikliniği, 20 ünitlik ağız ve diş sağlığı merkezi, 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, aile sağlığı merkezi ve sağlıklı hayat merkezi olacak.  Semt polikliniğimiz geçen hafta hizmete başladı. Ağız ve diş sağlığı merkezimizde önümüzdeki hafta hizmete girecek. Bu süre zarfında Silifke Devlet Hastanesinde uzman hekim sayımızı 45'ten 58'e, pratisyen hekim sayımızı da 7'den 15'e çıkardık. Ayrıca ilçe sağlık müdürlüğümüz bünyesindeki hekim arkadaşlarımızın sayısı arttı ve koruyucu sağlık hizmetleri ile ilgili birimler hizmet vermeye devam ediyor" diye konuştu.

“ANAMUR, SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİNE KAVUŞUYOR”

Anamur ziyaretine inşaatı devam eden sağlıklı hayat merkezinden başlayan Bahçacı, “Nitelikli sağlık hizmeti vermenin ön koşullarından biri yetişmiş insan gücüdür. Bunu tamamlayan diğer unsur ise kaliteli sağlık alt yapısıdır. Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm çabamız bu iki unsuru bir araya getirerek halkımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Özellikle son iki yıl içerisinde ilimizin ihtiyaç duyduğu alt yapı yatırımlarına ağırlık verdik. Çok şükür epey bir mesafe aldık. Burası da onlardan biri. İnşallah yılsonunda burayı da hizmete alacağız. Böylece arkadaşlarımız daha nezih bir ortamda vatandaşlarımıza hizmet verecekler” dedi.

Sağlıklı hayat merkezinden sonra yılbaşında hizmete giren 150 yataklı Anamur Devlet Hastanesine geçen Bahçacı, hastaneyi gezerek personel ve vatandaşlar ile bir süre sohbet etti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA