GÜNÜ BİRLİK ÇÖZÜM KURBANI ‘BİSİKLET YOLU’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÜNÜ BİRLİK ÇÖZÜM KURBANI ‘BİSİKLET YOLU’


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Mersin’i bisiklet dostu bir şehir olarak görmesini eleştiren Mimar Abdullah Yılmaz, “Şehir Planlaması yapılırken, bisiklet kullanan kentli için, altyapı, park yeri ve davranışları birlikte göz önüne alınarak çözümler getirilmelidir. Mersin’in sorunları ile günü birlik çözümlerle, başa çıkamazsınız” dedi.

AYŞENUR ÖNAL

Mimar Abdullah Yılmaz, Mersin’in bisiklet dostu şehir olmaya çalışması konusunda eksiklikleri dile getirdi. Birçok alt yapı sorunu olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Şehir Planlaması yapılırken, bisiklet kullanan kentli için, altyapı, park yeri ve davranışları birlikte göz önüne alınarak çözümler getirilmelidir” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seslenen Yılmaz şu sözlere yer verdi;

“Eğer Mersin'de insanların bisiklete binmelerini gerçekten istiyorsanız. A'dan Z'ye tüm yolculuk sürecindeki alt, üst yapı şartlarını sağlamanız, bisiklet kullanma sürecinin konforlu, emniyetli olmasını sağlamak zorundasınız. Öncelikle mersin şehir planlarında, ulaşım ana planlarında bisiklet yollarının varlığı olmalı. Şehir Planlaması yapılırken, bisiklet kullanan kentli için, altyapı, park yeri ve davranışları birlikte göz önüne alınarak çözümler getirilmelidir. Yasal olarak da gereklidir. Mersin'in sorunları ile günü birlik çözümlerle, başa çıkamazsınız.

“İMAR PLANIN YANLIŞ VE EKSİKLERİNİ GÖRMEDİNİZ”

Planlı olmak lazım. Plansızlık kişisel rant kent getirir, planlı olmak ise kentsel rant. Siz, Mersin halkının tepkisine rağmen, kişisel rant odaklı, planı hazırlatan dönemin büyükşehir belediye başkanının dahi ölü doğduğunu kabul ettiği, bilimsellik özürlü, 1/5 bin ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planın yanlış ve eksiklerini görmediniz, maalesef kabullendiniz. Mersin halkının tepkisine rağmen. Lütfen yanlışın üzerine tekrar yanlışlarla gitmeyin. Üst ölçekli planları, sosyal belediyecilik ilkeleri, kent biliminin gerçekleri doğrultusunda revize etmeden, 1/bin ölçekli uygulama imar planlarının yapımına, bir avuç kibar kent soyguncusu rantçının kent yağmacılığına dur deyin. Mersin halkı artık mahkemelerde hak aramak istemiyor. Amsterdam'dan, bisikletle çalışan bir şehirden dersler alabiliriz düşüncesindeyim.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA